Kaktüs dışı diken kaplı bitki çeşitlerinden biridir. Göz alıcı görünümü ile birden fazla çeşidi bulunmaktadır. Kaktüs çeşitlerinin tamamı hem ev ortamında hem de dışarıda yetişmeye uygundur.
Kaktüs Çeşitleri Nelerdir?
Kaktüs çeşitleri çok fazla kişinin merak edip araştırdığı konulardan biridir. Kaktüsgil familyası içerisinde 300'den fazla tür bulunmaktadır. Özellikle çorak yerlerde yetişen bu bitki sudan oluşmaktadır. Bakımının kolay olması ile bitki bakımına kaktüs ile başlamak mümkündür. Kaktüs çeşitleri görselliği ve boyutları ile farklılık göstermektedir. Dikensiz kaktüs çeşitlerinden biri olan peyote kaktüsü hem güzel görünüm kazandırmakta hem de bakımı kolay bitki çeşitlerinden biridir. Zaman içerisinde üzerinde pembe çiçekler oluşmaya başlamaktadır. Ökseotu kaktüsü de sevilen kaktüs çeşitlerinden biridir. Bu kaktüs evde rahatlıkla bakılan türlerden biridir. Nemli ve yarı ışıklı ortamlarda çok daha hızlı bir gelişim göstermektedir. Saksı içerisinde dalları büyümeye devam etmektedir. Şükran kaktüsü de bir diğer kaktüs çeşitlerinden biridir. Dar ve uzun yapraklı bir yapıya sahiptir. Bu kaktüs suya ihtiyaç duyan kaktüs çeşitlerindendir. Bu nedenle belirli aralıklar ile sulanması gerekmektedir. Yılbaşı gibi özel zamanlarda en çok tercih edilen bitkilerdendir. Yaz aylarında direk güneşe maruz bırakılmamalıdır.
En Çok Bilinen Kaktüs Çeşitleri En çok bilinen kaktüs çeşitleri genellikle dikenli olan kaktüslerdir. Atlas kaktüs yaprakları olan ve evde aylarca çiçek açan bitki çeşitleri arasında yer almaktadır. Yapraklarının uç kısımlarında hem turuncu hem de sarı renkte çiçekler açmaktadır. Görselliği estetik olan bu kaktüs çeşidi saksıda yetişen ve evin nemli alanlarında büyüme gösteren bitkilerden biridir. Evine renk katmak isteyen kişiler atlas kaktüsü tercih etmektedir. Dikensiz yıldız kaktüs son zamanların en popüler ve beğenilen kaktüs ürünlerinden biridir. Beş köşeli ve yıldız şekline benzeyen kaktüslerdendir.
Kaktüs Bakımı Nasıl Olmalıdır?
Kaktüs bakımı cinsine göre farklılık göstermektedir. Bazı kaktüsler güneşi severken bazıları yalnız nemli ortamlarda yetişmektedir. Su miktarı da kaktüsün cinsine göre verilmektedir. Genel olarak kaktüs çok su seven bir bitki değildir. Bu nedenle su verilmesi kaktüsün köklerinin çürümesine neden olabilmektedir. Cinsine uygun şekilde su miktarı ayarlanarak verilmelidir. Dikenli, dikensiz, çiçek açan ve açmayan kaktüs çeşitleri ile herkes kendi istediği cinste ürün satın almaktadır. Cinsine uygun şekilde saksı, toprak seçimi yapılmalı ve su verilme oranı öğrenilmektedir.
Çiçek Açan Kaktüs Çeşitleri Nelerdir?
Çiçek açan kaktüs çeşitlerinden biri yılan kaktüsüdür. Sıcağa ve soğuğa karşı dayanıklı olan bu kaktüs havalı alanlarda büyüme göstermektedir. Örümcek kaktüsü olarak bilinen kaktüs çeşidi de çiçek açan kaktüslerden biridir. Özellikle yan kısımlara doğru kümeler şeklinde çiçek açması örümcek ayaklarına benzetilmektedir. Kaynana topuzu kaktüsü ise peyzaj alanında en çok tercih edilen bitkiler arasına girmektedir. Çiçek açan bir diğer kaktüs taç kaktüsü olarak bilinmekte ve yuvarlık uzun gövdeye sahip bir kaktüstür.
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55
Rize
21.11.2024