Tarih: 27.11.2023 12:21

Kara Cuma Rize'de de vatandaşa zarar veriyor

Facebook Twitter Linked-in

Rize'de de birçok mağaza ve market, "Kara Cuma" ve "Süper Kasım" gibi kampanyalarla insanları alışverişe teşvik ediyor. Aylar öncesinde 3-5 katı etiket yapıştırılan ürünler, bu dönemlerde "İndirim" adı altında satışa çıkarılıyor. Fiyatlar düşürüldü izlenimi verilerek, vatandaş stok eritme tuzağına çekiliyor.

Rizeli birçok vatandaş, fiyatların uygun olduğunu düşünerek, ihtiyacı olmadığı halde alışveriş yapma ihtiyacı hissediyor. Ekonomik olarak zorlu günlerden geçen vatandaşlar, indirim tuzağına kapılarak kartlara yükleniyor.

Bu kampanyalar sayesinde birçok firma ellerinde kalan stok fazlası malları, kalite farkı gözetmeksizin kolayca elinden çıkarıyor. Olan ise yine vatandaşa oluyor. Kampanyalara aldanıp, ihtiyacı olsun, olmasın kredi kartlarına yüklenen vatandaşlar faiz bataklığına düşüyor. Kredi kartlarının asgarisini ödeme konusunda zorluk yaşayan vatandaşlar, ekstra bir borcun altına giriyor ve yeni sorunlar da beraberinde geliyor.

Rizeli vatandaşlar dikkatli olmalı

Rizeli vatandaşlar da Kara Cuma ve Süper Kasım gibi kampanyalara karşı dikkatli olmalı. Gerçek indirimleri kaçırmamak için kampanyalara aldanmamalı ve ihtiyacı olmayan ürünleri almamalıdır. Kredi kartına yükleme yapmadan önce de mutlaka gelir durumunu göz önünde bulundurmalıdır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —