Tarih: 07.07.2023 15:24

Karadeniz'in ilk vegan festivali 28 Temmuz'da Rize'de başlıyor

Facebook Twitter Linked-in

Atakan ASILBAY

RİZE - Rize'nin Fındıklı ilçesinde 28-29-30 Temmuz'da Doğu Karadeniz Vegan Festivali düzenlenecek. Üç gün boyunca paneller, atölyeler, doğa gezileri, konserler düzenlenecek. Hayati Aykut Parkı'nda düzenlenecek etkinliklerle hayvan hakları konusunda farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

Artı Gerçek'e konuşan festival komitesinden Bilgehan Kadıoğlu, Karadeniz'de daha önce küçük çapta vegan kamplar düzenlendiğini ancak festivalin bir ilk olduğunu söyledi. Festivali tamamen gönüllülük esasıyla ortak emek ve bütçeyle hazırladıklarını dile getiren Kadıoğu, organizasyon ekibinin dışında da tüm katılımcıların festival süresince etkinliğe emek vermesini beklediklerini vurguladı.


'AMACIMIZ TÜRCÜ ALGILARIN PARÇALANMASINA KATKIDA BULUNABİLMEK'

Kadıoğlu, "Festivali düzenlemekteki temel amacımız, hakları ihlal edilen, hakları toplumsal algıların etkisiyle görünmez bir halde bulunan, şiddete, insan tahakkümüne maruz kalan hayvanların sesi olabilmek. İnsanlardaki türcü, insan merkezci algıların parçalanmasına katkıda bulunabilmek ve hayvan haklarına dair doğru bir noktadan farkındalık oluşturmak. Bunun yanında ise birlikte üretmeyi, birlikte emek koymayı, dayanışmayı festival süresince deneyimlemek ve güzel gelecek düşlerini paylaşmak istiyoruz" dedi.

 

ATÖLYELER, KONSERLER, SÖYLEŞİLER...

Festivalde; söyleşiler, atölyeler, konserler, dinletiler, doğa gezileri, yüzme ve kamp gibi etkinlikler olduğunu söyleyen Kadıoğlu, "Festivalimiz boyunca, katılımcılardan ve vegan işletmelerden gönüllülük ve destek esasına göre toparladığımız ortak bütçemizle günde üç öğün ücretsiz vegan yemek sunacağız. Tüm etkinlikler Fındıklı’da Hayati Aykut Parkında gerçekleştirilecek. Kamp alanı ise Fındıklı Halk Plajı" diye konuştu.

'VEGAN OLSUN OLMASIN HERKESİ BEKLİYORUZ'

Kadıoğlu, festivalden beklentisini ise şöyle anlattı. "Hayvan haklarına dair bir farkındalık oluşturmayı ve hayvan haklarına, hayvanlara bakıştaki toplumsal türcü algıların değişimine katkıda bulunmayı bekliyoruz. Anlatmak istediğimiz meseleleri açıklayacak, derinlemesine aktarabilecek çok yerinde ve doğru söyleşiler bulunuyor. Bu festival ayrıca daha sonrasında bölgede insanların vegan olmasını sağlayabilecek benzer etkinliklerin ortaya çıkmasına da katkıda bulunabilir. Vegan olsun olmasın herkesi bu festivale gelmeye, özellikle söyleşilerimize katılmaya davet ediyoruz."


FESTİVAL PROGRAMI:

Festivalde Pınar Keleş ve Metin&Ege Duo (Metin Rüzgar, Ege Ön) birer konser verecek. Barış Tolga ise DJ Rock Performası ile yer alacak.

Panelistler ve Atölye çalışması yapacak olanlar ise şöyle:

Festivalin İnternet Sitesi:

www.dogukaradenizveganfest.com

Katılım Formu Adresi:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfHtCNWwYhIXVhAgEseF1oqUPq7vbk-3Pbe0Aa4UAzMpWnHcg/viewform

İnstagram Adresi:

https://www.instagram.com/dogukaradenizveganfest/

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —