Tarih: 11.07.2023 10:33

KARAL’DAN AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANINA SORU ÖNERGESİ

Facebook Twitter Linked-in

Deva Partisi İstanbul Milletvekili Hasan Karal, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'a yönelik sorularını içeren bir soru önergesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne başvuruda bulundu.

Karal, soru önergesinde ülkemizdeki kamu binaları ve kamusal alanlarda engelliler için ne kadar oranda engelsiz mimari uygulandığını sorguladı. Ayrıca, engellilerin erişilebilirlik sorunlarının çözümü için yürütülen çalışmalara ilişkin bilgileri de talep etti.

Engelli vatandaşların sosyal hayata katılımını ve topluma entegrasyonunu sağlamak amacıyla gerçekleştirilen erişilebilirlik uygulamaları hakkında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan cevap bekleyen Karal, konuyla ilgili olarak şunları ifade etti: "Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayata aktif olarak katılabilmeleri ve toplumda tam anlamıyla yer alabilmeleri için erişilebilirlik önemli bir konudur. Bu kapsamda yürütülen çalışmaları ve mevcut durumu öğrenmek amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı'nın sorularımıza yanıt vermesini talep ediyoruz."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —