Tarih: 02.10.2024 11:24

Kasko seçiminde dikkat edilecek temel noktalar

Facebook Twitter Linked-in

İSTANBUL, (DHA) - KASKO sigortası seçiminin yalnızca bir formalite değil, sevdiklerinizi ve maddi varlıklarınızı güvence altına almak için de önemli bir adım olduğunu hatırlatan sigortaladım.com Genel Müdür Yardımcısı Orçun Kızıltepe, "Kasko sigortaları, araçları olası hasarlara karşı güvence altına alırken her poliçenin sunduğu teminatlar da farklılık gösteriyor. Doğal afetlerden hırsızlığa, yangından çarpışmalara kadar geniş bir risk yelpazesine sahip poliçelerin detaylıca incelenmesi gerekiyor" dedi.

sigortaladım.com Genel Müdür Yardımcısı Orçun Kızıltepe, müşterilere daha ekonomik ve ihtiyaçlarına uygun sigorta seçenekleri sunmak amacıyla, sigorta poliçelerinde dikkat edilmesi gereken unsurları anlattı. "Poliçenin kapsamı, hizmet kalitesi ve güvence sağlama düzeyi ile fiyat arasında doğru bir denge kurmak, araç sahiplerine uzun vadede maddi ve manevi kazanç sağlıyor" diyen Kızıltepe, "Poliçede orijinal cam olup olmaması, sigorta primini belirleyen önemli etkenler arasında yer alıyor. Araç üzerindeki cam orijinal değilse, bu özellik poliçeden çıkartılarak kasko primlerinde düşüş sağlanabiliyor. Bu sayede, müşteriler daha uygun fiyatlarla kasko poliçesi satın alabiliyor. İkame araç teminatı da poliçe primini doğrudan etkileyen teminatlardan biri. İkame araç teminatının poliçeden çıkartılması, sigorta primlerinde düşüş sağlayarak poliçeyi daha bütçe dostu hale getirebiliyor" diye konuştu.

‘SÜRÜCÜLER İÇİN GÜVENİLİR VE UYGUN MALİYETLİ ÇÖZÜMLER SUNUYOR’

Son dönemde yükselen araç parça maliyetlerinin sürücüleri yetkili servisler yerine özel servis seçeneklerine yönlendirmeye başladığını belirten Kızıltepe, "Sigorta poliçelerinde özel servis tercih edenler, hem orijinal parçaların garanti kapsamında onarılmasından hem de yetkili servislere kıyasla daha düşük maliyetlerden faydalanıyor. Bu durum, özel servis poliçelerine olan ilgiyi artırırken, sürücüler için güvenilir ve uygun maliyetli çözümler sunuyor. Sigorta sektörü temsilcilerine göre, yetkili servislerdeki artan maliyetler, araç sahiplerini alternatif servislere yöneltiyor. Bizim sunduğumuz özel servis poliçeleri özellikle ekonomik avantajlarıyla dikkat çekiyor" ifadelerini kullandı.

Kızıltepe, "Poliçelerde önemli bir unsur olan İhtiyari Mali Mesuliyet (İMM) teminatı da, sigorta primlerini doğrudan etkileyen faktörler arasında yer alıyor. Karşı tarafın hasarlarını güvence altına alan bu teminatın düşük seviyede tutulması, sürücülere daha uygun fiyatlarla poliçe satın alma imkanı sunuyor. Ek poliçelerle genişletilebilen İMM teminatı, sürücüler için hem avantajlı hem de kapsayıcı bir çözüm olarak öne çıkıyor.sigortaladım.com, standart ürünlerinde en düşük İMM teminatı sunarak, müşterilerine bütçe dostu sigorta seçenekleri sağlamaya devam ediyor" dedi.

'DOĞRU KASKO SİGORTASI SEÇİMİ UZUN VADEDE MADDİ VE MANEVİ KAZANÇ SAĞLAR'

Araç sahiplerinin kasko sigortası seçiminde doğru bilgilendirme ve rehberlik sunmanın önemine değinen Kızıltepe, “Günümüzde araç sahibi olmak hem kişisel özgürlük hem de önemli bir sorumluluk getiriyor. Bu nedenle, ailenin güvenliği ve varlıklarının korunması adına en doğru kasko poliçesini seçmek, kritik bir adım haline geldi. Biz de kullanıcılarımıza bu çeşitlilik içinde en doğru çözümleri sunmayı hedefliyoruz. Ayrıca, uygun fiyat arayışının yanı sıra, poliçelerin kapsamı ve hizmet kalitesinin de göz önünde bulundurulması gerektiği unutulmamalı. Uzun vadede doğru kasko sigortası seçimi, maddi ve manevi açıdan önemli kazançlar sağlayacaktır. sigortaladım.com olarak kullanıcılarımızın güvenilir sigorta şirketleriyle buluşmasını sağlıyor ve hızlı teklif alma süreçlerimizle zamandan tasarruf etmelerine yardımcı oluyoruz" diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —