Tarih: 21.11.2024 15:11

'Kayseri Kavurması'na coğrafi işaret tescili

Facebook Twitter Linked-in

KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Recep Bağlamış, 'Kayseri Kavurması'nın coğrafi işaret tescili aldığını açıkladı. Başkan Bağlamış, "Şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun. Kayseri Kavurmasının Coğrafi işareti tescillenmiş olması, ulusal da ve uluslararası mecralarda da bilinirliğini ve tercih edilirliğini artıracaktır" dedi.

KTB Başkanı Recep Bağlamış, KTB olarak Türk Patent ve Marka Kurumu'na 'Kayseri Kavurması' ile ilgili olarak yaptıkları başvurunun sonuçlandığını aktardı. Kayseri Kavurması'nın coğrafi işaret tescilinin onaylandığını söyleyen Başkan Bağlamış, 'Kayseri Kavurması'nın yanı sıra 'Çerezlik Ay Çekirdeği'ne de coğrafi işaret tescili almak için başvuru yaptıklarını belirtti. Başkan Bağlamış, "Şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun. Coğrafi işaretler, ürünlerin ait olduğu bölge ve yörenin tanıtımı için güçlü bir tanıtım kaynağıdır. Coğrafi işaretli ürün algısının toplumda ve tüketiciler nazarında bu denli önem kazandığı günümüzde, Kayseri Kavurmasının Coğrafi işareti tescillenmiş olması, ulusal da ve uluslararası mecralarda da bilinirliğini ve tercih edilirliğini artıracaktır. Bu nedenle prestij ve ekonomik anlamda da üreticiye büyük bir fayda sağlayacaktır. Zira, coğrafi işaret tescili tüketicinin satın alma kararında oldukça etkilidir" ifadelerini kullandı.

Kayseri’nin yöresel ürünlerini korumak ve kayıt altına almak için Kayseri Ticaret Borsası olarak çalışmalar yapmaya devam edeceklerini belirten Başkan Bağlamış, "Coğrafi işaret tescili Türk Patent Enstitüsü tarafından yapılıyor. Türk Patent ve Marka Kurumu'na göre coğrafi işaret, tüketiciler için ürünün kaynağını, karakteristik özelliklerini ve bu özellikler ile coğrafi alan arasındaki bağlantıyı ortaya koyan ve üçüncü taraflara garanti eden bir tür kalite işareti. Coğrafi işaret belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, alan, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünü gösteren işarettir. Türkiye'de 1490 coğrafi işaret ve geleneksel ürün adı tesciline sahip ürün bulunuyor. Bunlardan 1301'ini yani yaklaşık yüzde 90'ını, tarım ve gıda ürünleri oluşturuyor" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —