Tarih: 25.06.2024 11:26

Kazım Koyuncu'nun Mirası: Uğur Bayraktutan'ın Vurguladığı Toplumsal Etki

Facebook Twitter Linked-in

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, müzik dünyasının önemli isimlerinden biri olan Kazım Koyuncu'yu vefatının 19. yılında özlemle anarak duygularını paylaştı. Bayraktutan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ben bir müzisyenim, sonra Karadenizliyim, ama hepsinin ötesinde ben bir devrimciyim!" sözleriyle tanınan Kazım Koyuncu'yu ve onun mirasını hatırlattı.

Hopa'nın Şair Ceketli Çocuğu olarak bilinen Kazım Koyuncu, özellikle Karadeniz müziğine ve kültürüne yaptığı katkılarla tanınıyor. Uğur Bayraktutan'ın paylaşımı, Koyuncu'nun sanatı ve ideallerinin hala yaşadığını ve onun mücadelesinin izlerinin toplumda derin bir etki bıraktığını vurguladı.

Bayraktutan, mesajında şunları belirtti: "Hepimizin ortak değeri; Hopa’mızın Şair Ceketli Çocuğu Kazım Koyuncu’yu aramızdan ayrılışının 19. yılında özlemle anıyorum." Sanatçının müzikal mirasıyla birlikte, toplumsal duyarlılığı ve değişim arzusunu da hatırlatan Bayraktutan, Kazım Koyuncu'nun anısının yaşatılması gerektiğini vurguladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —