Tarih: 18.05.2024 11:44

Kent Konseyi Engelli Meclisi Anlamlı Etkinliklerine Devam Ediyor

Facebook Twitter Linked-in

10-16 Mayıs 2024 Engelli Haftası etkinlikleri kapsamında Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Mustafa İnanç ER, Önceki dönem Başkanı Bahtiyar ÇORUH, Rize Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri ile birlikte Ekrem Orhon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde bir program düzenlendi.

Programa katılan Rize Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri, okulun yiyecek ve içecek hizmetleri alanı öğrencileri ile birlikte mutfak atölyesinde unlu mamuller (pasta, kurabiye, kek, pizza) yaptılar ve yaptıkları ürünleri yediler. Öğrenciler ayrıca konaklama ve seyahat hizmetleri atölyesini ziyaret ederek misafir karşılama, kabul ve rezervasyon işlemlerini gerçekleştirdiler.

Programda sorumlu öğretmen eşliğinde okulda teknolojik aletlerin tamiratına da yardımcı oldular.

Okul Müdürü Sadri KARAÖMEROĞLU, Engelli Haftası etkinlikleri kapsamında okullarını ziyaret eden öğrenci ve öğretmenleri ağırlamaktan mutlu olduğunu belirterek teşekkür etti.

Etkinliklere katılan Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Rize Şube Başkanı Murat KÖSEOĞLU da Engelli Haftası Etkinliklerini organize eden okul yöneticileri, öğretmenleri ve Rize Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi sorumlu öğretmenlerini kutladı.

Ekrem Orhon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve Rize Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri programdan çok mutlu oldular ve programın tekrar edilmesini talep ettiler.

Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Mustafa İnanç Er:

Engelliler Haftası'nda özel gereksinimli bireyleri topluma kazandırmak ve onlara fırsat eşitliği yaratmak için çeşitli etkinliklerde bulunduk. Turizm otelcilik okulu ile ortak olarak yürüttüğümüz bu çalışma ile mutfak becerilerine sahip gençlerimizin hünerlerini daha profesyonel şekilde göstermeyi amaçladık. Okulumuz ile mutfak eğitimi atölyesi öğrenci öğretmen grubu ile çeşitli yemekler yaparak özel gereksinimli bireylere fırsat verilince aynı şartlarda ürünlerin çıktığını görmüş olduk. Bu çalışmada bizlerden desteklerini esirgemeyen başta okul Müdürü Sadri Karaömeroğlu'na idari birime hocalarımıza ve öğrenci arkadaşlarımıza çok teşekkür eder daha güzel farkındalık çalışmaları ile bu güzel kentimize ve özel gereksinimli bireylerimize daha güzel şartlar sunmak için durmadan yorulmadan daha iyi çalışmalarla farkındalığı artıracağız.

Etkinlik, Ekrem Orhon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Rize Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencilerinin birlikte keyifli bir zaman geçirmesi ile sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —