Tarih: 13.10.2024 12:24

Manisa'da Aranan Şahıslar Yasadışı Sınır Geçişinde Yakalandı

Facebook Twitter Linked-in

Artvin İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde, Manisa'da çeşitli suçlardan aranan iki şahıs, yasadışı yollarla Gürcistan’a kaçmaya çalışırken yakalandı.

İlk olay, Manisa Alaşehir İmalat Bürosu tarafından dört yıl altı aydır aranan H.Ş. (52) isimli şahsın, Gürcistan’a kaçacağı ihbarı üzerine gerçekleşti. Çocukların kullanıldığı müstehcen yayınların ülkeye sokulması, çoğaltılması ve satılması, esrar elde etmek için kenevir ekimi yapmak, şantaj ve konut dokunulmazlığını ihlal suçlarından aranan H.Ş., Artvin Muratlı Köyü'nde icra edilen devriye faaliyeti sırasında tespit edilerek gözaltına alındı. H.Ş., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Artvin Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edildi.

Aynı devriye kapsamında, Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen bir diğer operasyonda, hakkında toplam 26 adet suç kaydı bulunan M.Y. (25) isimli şahıs da yakalandı. Hırsızlık, uyuşturucu madde bulundurmak, konut ve işyeri dokunulmazlığını ihlal gibi birçok suçtan aranan M.Y., Sarp Köyü sınır hattında (askeri yasak bölge) yasadışı geçiş yapmaya çalışırken yakalandı. Yurt dışına çıkış yasağı bulunan M.Y., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Artvin İl Jandarma Komutanlığı, halkın huzur ve güvenliği için yasadışı sınır geçişlerine karşı kararlı mücadelesini sürdüreceğini açıkladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —