Tarih: 07.10.2023 12:08

Marmara, Ege, Karadeniz ve İç Anadolu'da Hava Durumu Uyarıları Geldi

Facebook Twitter Linked-in

Marmara, Ege, Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde yaşayan vatandaşlar için dikkat çeken uyarılar yapıldı. İşte bugünün hava durumu tahminleri ve uyarıların detayları:

Türkiye Geneli Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı bulutlu olduğu belirtildi. Ayrıca, Marmara, Ege, Karadeniz ve İç Anadolu bölgeleri için yapılan uyarılarda şu ifadelere yer verildi: "Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Trabzon ve Rize çevreleri, Artvin’in ve Hatay'ın kıyı kesimleri ile İstanbul ve Kocaeli’nin kuzey kıyılarının yerel olmak üzere sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, Karadeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'da yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor."

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar Bilgisi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklığı konusunda da önemli bilgilendirmeler yaptı. Sıcaklığın yurt genelinde mevsim normalleri civarında olacağı vurgulandı. Rüzgarın ise genellikle kuzey yönlerden hafif ve orta şiddette eseceği belirtildi.

7 Ekim Bölgesel Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ayrıca bölge bölge hava durumu tahminlerini de paylaştı. İşte Türkiye'nin bazı bölgelerine ilişkin hava durumu raporu:

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, İstanbul'un Anadolu Yakası'nın ve Kocaeli'nin kuzey kıyılarının yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla Doğu Akdeniz'in parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Hatay'ın kıyı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Vatandaşlar, özellikle iç bölgelerde sabah ve gece saatlerinde sis ve pus olabileceğini göz önünde bulundurarak tedbirli olmaları tavsiye ediliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —