Tarih: 25.09.2024 13:17

Midyat’ta 190 kadın, okullarda temizlik personeli olarak görevlendirildi

Facebook Twitter Linked-in

Mehmet Halis NAYIFOĞLU/MİDYAT (Mardin),(DHA)- MARDİN’in Midyat ilçesinde İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında kura ile belirlenen 190 kadın, temizlik personeli olarak okullarda görevlendirildi.

Türkiye İş Kurumu’nun (İŞKUR) işsizliği azaltma ve istihdamı artırma hedefiyle başlattığı İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokolle kura ile belirlenen 190 kadın, temizlik personeli olarak okullarda görevlendirildi. Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda, İlçe Mili Eğitim Müdürü Abdurrahim Demir ve Milli Eğitim Şube Müdürü Faruk Tercan’ın katılımıyla Noter kurasında ismi çıkan kadınların ev adreslerine yakın olan okullarda görevlendirmeleri yapıldı.

İlçe Milli eğitim Müdürü Abdurrahim Demir, ilçedeki 160 okulda temizlik personeli görevlendirilmesinin tamamlandığını ve kadınların 30 Haziran 2025 tarihine kadar çalışacaklarını belirterek, “Uyum programı çerçevesinde bize tahsis edilen 190 personeli okullarımızda görevlendirdik. Amacımız daha hijyen ve daha güvenilir bir ortamında çocuklarımızın eğitim öğretimlerini sürdürmeleridir. Sağlıklı gelecek demek sağlıklı nesil demek. Bu hizmet ve bu çalışmalar da hijyen ve güvenilir okul ortamından geçiyor. Bunu sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu amacımızı gerçekleştirmek için eğitim kurumlarına destek veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin’e, Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Işıkhan’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Görevlendirmeleri yapılan personelimize de hayırlı olmasını diliyorum” dedi.(DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —