Tarih: 20.09.2024 12:55

MKÜ’lü 4 akademisyen dünyanın en etkili bilim insanları listesine girdi

Facebook Twitter Linked-in

Samim SELÇUK/ Hatay, (DHA) – HATAY Mustafa Kemal Üniversitesi’nden 4 akademisyen, Stanford Üniversitesi (ABD) tarafından Elsevier veri tabanında Yıllık Etki ve Kariyer Boyu kategorilerinde yayımlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi’nde yer alma başarısı gösterdi.

Bilim dünyasının en saygın sıralamaları arasında yer alan liste, alanlarında uzman araştırmacılar tarafından 22 farklı alan ve 174 alt bilim dalındaki bilim insanları arasından belirleniyor. Listede, ilk yüzde 2’lik dilime giren bilim insanının verileri; bilimsel h-indeksi, dengelenmiş ortak yazarlı hm indeksi, atıf sayısı, yazar sırası ve sayısı, kendine atıf oranı gibi kriterlere göre değerlendirildi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda Yıllık Etki ve Kariyer Boyu kategorilerinde sıralanan bilim insanlarının isimleri Elsevier veri tabanında yayımlandı.

DÜNYADA YÜZDE 2’LİK DİLİME GİRMEYİ BAŞARDILAR

2023 yılı verilerinin esas alınarak yapılan sıralamada, Mustafa Kemal Üniversitesi'nden Doç. Dr. Uğur Korkut Pata, Doç. Dr. Sinan Erdoğan, Prof. Dr. Ali Acaravcı ve Prof. Dr. Volkan Altay sırasıyla 'Yıllık Etki' kategorisinde yer aldı. Bunun yanı sıra, Doç. Dr. Uğur Korkut Pata ve Prof. Dr. Ali Acaravcı yine bu sıralamayla 'Kariyer Boyu Etki' kategorisinde de yer alma başarısı gösterdi. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, akademisyenlerin başarısının global ölçekte takdir edilmesinden büyük bir memnuniyet duyduklarını belirtti. Prof. Dr. Veysel Eren, üniversitenin bilimsel çalışmalara gereken her türlü desteği vermek için çalıştığını vurgulayarak, akademisyenlerin dünya çapında elde ettikleri bu başarıların hem üniversitenin hem de Türkiye’nin bilimsel alanda daha da güçlenmesine önemli katkı sağladığını ifade etti. Rektör Eren, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nin köklü geleneğini bilimsel başarılarla dünya çapında tanıtmaktan gurur duyduklarını belirterek, sıralamada başarılarıyla yer alan akademisyenleri tebrik etti. (DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —