Tarih: 12.09.2023 20:00

Muhteşem Gatsby Filmi | Konusu | Oyuncuları | Yorumları

Facebook Twitter Linked-in

2020 yapımı "Muhteşem Gatsby" filmi, F. Scott Fitzgerald'ın aynı adlı romanından uyarlanan bir drama ve romantik filmdir. Film, 1920'lerde New York'ta yaşayan ve aşkı için her şeyi yapmaya hazır olan Jay Gatsby'nin hikayesini anlatıyor.

Film, Nick Carraway'in gözünden anlatılıyor. Nick, 1920'lerde New York'a taşınan genç bir adamdır. Kendi Amerikan rüyasının peşindeyken, tesadüfen milyoner Jay Gatsby ile tanışır. Gatsby, West Egg'de devasa bir villada yaşayan ve her gece göz kamaştırıcı partiler veren gizemli bir adamdır.

Nick, Gatsby'nin partilerine katılmaya başlar ve onun gerçek kimliğini öğrenmeye çalışır. Gatsby, aslında James Gatz adında fakir bir çocuktur. Bir zamanlar Daisy Buchanan adında bir kıza aşık olmuştur, ancak Daisy, zengin ve soylu bir adam olan Tom Buchanan ile evlenmiştir. Gatsby, Daisy'yi unutmamış ve onu geri kazanmak için her şeyi yapmıştır.

Gatsby, Daisy'yi geri kazanmak için Nick'ten yardım ister. Nick, Gatsby'nin Daisy'ye yazdığı aşk mektuplarını Daisy'ye verir. Daisy, mektupları okuduktan sonra Gatsby'ye karşı duygularını yeniden keşfeder. Ancak Gatsby'nin geçmişi, onların aşkını tehdit etmektedir.

"Muhteşem Gatsby", aşkın, paranın ve Amerikan rüyasının karmaşıklığını anlatan bir filmdir. Film, görkemli görsel efektleri ve güçlü oyuncu performanslarıyla dikkat çekiyor. Leonardo DiCaprio, Jay Gatsby rolünde muhteşem bir performans sergiliyor. Carey Mulligan da Daisy Buchanan rolünde çok başarılı.

Film, eleştirmenler tarafından da olumlu karşılandı. IMDb'de 7,2'lik puana sahip olan film, birçok ödüle de aday gösterildi.

Filmin bazı olumlu yönleri şunlardır:

Filmin bazı olumsuz yönleri şunlardır:




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —