Tarih: 18.09.2024 14:42

Öğrenciler cam ve plastik atık topladı

Facebook Twitter Linked-in

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE Belediyesi tarafından düzenlenen Dünya Temizlik Günü etkinliklerine katılan öğrenciler, Zorkun Yayla yolunda cam ve plastik atığı toplanıldı. Atıklar geri dönüşüme kazandırılmak üzere belediye ekiplerince geri dönüşüm tesisine gönderildi.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü koordinasyonunda Dünya Temizlik Günü çerçevesinde farkındalık etkinliği düzenlendi. 75. Yıl Ortaokul öğrencileri ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nde görev yapan personellerin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte Zorkun Yayla yolundaki atıklar toplanıldı. Temiz Çevre Temiz Gelecek sloganıyla başlatılan etkinlik sonunda yaklaşık 500 kilo cam ve plastik atığı toplanarak geri dönüşüm merkezine gönderildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Serhan Yıldız, “Dünya Temizlik Günü etkinlikleri çerçevesinde belediyemiz öncülüğünde 75. Yıl Ortaokul öğrencilerimizin katılımıyla Zorkun Yaylası yolunda farkındalık oluşturmak adına çevre temizliği yaptık. Onlarca öğrencimizin katılımıyla gerçekleştirdiğimiz etkinliğin sonunda yaklaşık 500 kilo cam ve plastik atığı topladık. Tabi toplanan bu atıklar yine belediyemiz personelleri tarafından alınarak geri dönüşüm tesisine gönderiliyor. Topladığımız atıklar tesiste ayıklanarak tekrardan kullanıma hazır hale getiriliyor. Ben etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Çevre temizliğinin ardından etkinliğe katılanlara Osmaniye Belediyesi tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu. (DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —