Tarih: 14.09.2023 07:18

Öğrencilere müjde! 1250 TL ödeme yapılacak!

Facebook Twitter Linked-in

2023-2024 eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte öğrenciler tarafından nerelerden burs alabilecekleri araştırılmaya devam ediyor. Üniversitede ön lisans veya lisans düzeyinde olan öğrenciler için aylık olarak 1250 TL ödeme yapılacak. Buna ek olarak üniversitelerin yüksek lisans öğrencileri için ise 2500 TL ve doktora öğrencileri için 3750 TL şeklinde ödeme yapılıyor.

Okulların açılmasının hemen ardından öğrenciler için beklenen o müjde geldi. Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından yapılan açıklama içerisinde burs miktarının ne kadar olacağına dair bilgiler yer aldı. KYK tarafından yapılan açıklamada burs tarihleri ile ilgili bilgi netleşmemişken, burs miktarının öğrenciler için en az 1250 TL şeklinde olması planlanıyor.

Yapılacak olan ödemeler bir eğitim ve öğretim yılını kapsayacak şekilde olup aynı zamanda geri ödemesiz şekilde de yapılacak. Burslardan faydalanabilmek için öğrencilerin başvurularını ise tamamlamış olması gerekiyor. Yapılacak olan ödemelerin geri ödemeli mi yoksa geri ödemesiz mi olacağı değerlendirme sonucu belirlenecek.

2023 KYK burs başvuruları tarihi ne zaman?
Kredi ve yurtlar kurumu (KYK) burs miktarının ne kadar olacağı ile ilgili bir bildiri yayınladı. Bunun yanı sıra burs miktarının 1250 TL şeklinde olacağı netlik kazanmışken, burs tarihlerinin hangi aralıklarda yapılacağı araştırılmaya devam ediyor. Öğrenciler, KYK tarafından yapılan ödemeler için ne zaman başvuru yapacaklarını merak ediyor. Peki, 2023 yılında KYK burs ve kredi başvuruları tarihleri hangi tarih aralıklarında yapılacak?

2023-2024 eğitim öğretim yılı için KYK tarafından burs ve kredi başvuru tarihleri henüz netleşmedi. Gençlik ve Spor bakanlığı her yıl duyurusunu yaptığı gibi bu sene de KYK burs ve kredi başvurusu için tarihlerini açıklayacak. Geçtiğimiz eğitim öğretim yılı döneminde KYK kredi ve burs başvuruları için belirlenmiş olan tarihler 15-17 Kasım 2022 tarihlerini kapsayacak şekilde yapıldı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —