Adnan ÇELEBİ/ NİĞDE (DHA) -NİĞDE Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde hayvancılık faaliyetlerinde kullanmak üzere kaba yem üretmek amacıyla ekilen 200 dekar silajlık mısırın hasadına başlandı.
Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesindeki 115 büyükbaş ve 200 küçükbaş hayvanın kaba yem ihtiyacını kendi uygulama arazilerinde ürettiği silajlık mısır, yonca, arpa gibi ürünlerle karşılıyor. Bu kapsamda hayvanların yıllık kaba yem ihtiyacını karşılamak için 200 dekar silajlık mısır, 200 dekar arpa-buğday ve 200 dekar yonca tarımı yapılıyor. Böylece 130 ton yonca ve 650 ton silaj üretimi gerçekleştiriliyor. Ayrıca buğday ve arpa üretimi yanında yan dal olarak üretilen sap da hayvanların beslenmesinde kullanılıyor. Son üç yılda 1000 dekar arazinin tarım uygulamalarına kazandıran Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi, bu üretim politikasıyla kısa bir süre içerisinde kaba yem ihtiyacını kendi olanaklarıyla karşılayacak duruma geldi.
Konuyla ilgili konuşan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde bulunan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kaba yem ihtiyacını karşılamak adına arazilerde silajlık mısır, yonca gibi ürünlerin üretildiğine vurgu yaptı. Hayvanlar için kullanılan kaba yemin böylece merkezin kendi olanaklarıyla üretildiğini belirten Rektör Uslu, "Böylece merkezimiz önemli oranda katma değerli ürün üreterek maddi anlamda daha güçlü hale geliyor." dedi. (DHA)
FOTOĞRAFLI