Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde “Oyunun Gücü” ile eğitime yenilikçi yaklaşım
SAMSUN,(DHA) - SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) “21. Yüzyıl Hayatta Kalma Becerileri İçin Oyunun Gücü” projesi başarıyla tamamlandı.
OMÜ Eğitim Fakültesi, TÜBİTAK 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı kapsamında desteklenen “21. Yüzyıl Hayatta Kalma Becerileri İçin Gelenekselden Dijitale Oyunun Gücü” adlı projeye ev sahipliği yaptı. 11-15 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen proje, öğretmenleri eğitimin gücünü oyunlarla birleştirerek yeni nesil öğretim metotlarıyla buluşturdu. Projenin açılış töreni, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Kurnaz, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çalışıcı, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar ve Samsun’un çeşitli ilçelerinden gelen öğretmen ve davetlilerin katılımıyla gerçekleşti.
Proje yürütücüsü Doç. Dr. Emine Şendurur, açılış konuşmasında, teknolojiye erişim imkanı sınırlı olan ortamlarda bile oyunların güçlü bir eğitim aracı olarak kullanılabileceğini vurguladı. 5 gün süren projede, geleneksel sokak oyunlarının bilgisayar bilimleriyle entegre edilmesinden, artırılmış gerçeklik ve üretici yapay zeka kullanılarak gerçekleştirilen oyun temelli etkinliklere kadar geniş bir yelpazede etkinlikler düzenlendi. Katılımcılar, proje boyunca öğrendikleri yeni yöntemleri uygulamaya dökme fırsatı buldu.
Proje, öğretmenlere sertifikalarının verildiği kapanış töreni ile sona erdi. Eğitim ve öğretimde inovatif yaklaşımları teşvik eden bu tür projelerin, öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkı sağladığı ve öğrencilere yönelik daha etkili eğitim yöntemlerinin geliştirilmesine zemin hazırladığı ifade edildi. (DHA)
FOTOĞRAFLI