Tarih: 23.09.2024 20:03

Orhan Karakullukçu’nun Cenaze Töreninde Duygu Dolu Anlar

Facebook Twitter Linked-in

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Trabzon Belediyesi'nin eski başkanlarından Orhan Karakullukçu’nun cenaze merasimine katıldı. Kaya, "Geride çok değerli eserler bırakan, şehrine aşık bir insandı" ifadeleriyle merhuma duyduğu saygıyı dile getirdi.

Karakullukçu’nun 1984-1989 yılları arasında Trabzon Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğünü hatırlatan Başkan Kaya, "Dokunduğu her yerde kalıcı izler bırakan, aklı ve bilimi rehber edinmiş bir belediye başkanımızdı. Mekanı cennet olsun" dedi.

Meydan Parkı’ndaki eski belediye binası önünde düzenlenen cenaze töreninde konuşan Başkan Kaya, Karakullukçu’nun birikimli, hoşgörülü ve kararlı bir insan olduğunu vurguladı. "Bu hafta çok üzücü olaylar yaşadık. Bir askerimiz ve bir polis memurumuz şehit oldu. Ayrıca Trabzon’da yaşanan sel felaketi nedeniyle bir vatandaşımızı kaybettik. Bu acıların üst üste gelmesi hepimiz için üzüntü verici" diye belirtti.

Karakullukçu ile birkaç defa sohbet etme fırsatı bulduğunu belirten Kaya, "Orhan Abi, meslektaşımdı. Makine Mühendisleri Odamızın kurucu başkanlarındandı. Onun birikimlerinden faydalanma şansım oldu. Kendimi bu anlamda şanslı hissediyorum" ifadelerini kullandı.

Başkan Kaya, Karakullukçu’nun Trabzon’da kalıcı eserler bıraktığını belirterek, "Gönül isterdi ki, sağlıklı olsaydı, bizlere yol haritası konusunda katkılar sunabilseydi. O, Trabzon’a daha iyi hizmet edebilmek için sürekli düşünceler geliştiren bir insandı" dedi.

Cenaze namazının kılınmasının ardından Başkan Kaya, Karakullukçu’nun naaşına eşlik ederek, Sülüklü Mezarlığı’na kadar götürdü. Cenaze, dualar eşliğinde uğurlandı. Başkan Kaya, Karakullukçu’yu saygı ve minnetle anarken, ailesine ve Trabzon’a başsağlığı diledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —