Tarih: 31.08.2023 09:48

Orhangazi Rizeliler Derneği'nden İsmail Türüt'ün Sözlerine Tepki

Facebook Twitter Linked-in

Orhangazi Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği şenliklerde sahne alan İsmail Türüt'ün, konser esnasında yaptığı "Rizeliler bana sahip çıkmıyor" açıklamalarına Orhangazi Rizeliler Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimi tepki gösterdi.

Orhangazi Rizeliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Köklerin Neredeyse Orada Çiçek Açarsın" başlığıyla yayınlanan bir açıklama ile tepkilerini dile getirdi. Açıklamada, İsmail Türüt'ün Rize kültürünün etkisiyle büyüdüğü ve kariyerinin büyük bir bölümünü Rizelilerin desteğiyle şekillendirdiği belirtildi. Rizelilerin yalnızca düğünlerine davet ederek, kasetlerini alarak ve destek vererek Türkiye çapında bir sanatçıya dönüştürdüğü ifade edilen açıklamada, Türüt'ün Orhangazi'de söylediği sözlerin ardından tepki gösterme gereği duyulduğu belirtildi.

Açıklamada devamla, Orhangazi Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 2. Erzurumlular Şenliği'ne resmi davet alınmadığı ve bu nedenle kurumsal olarak etkinliğe katılmadıkları ifade edildi. Ancak birçok üye bireysel olarak etkinliğe katıldı ve İsmail Türüt'ün performansını izledi. Türüt'ün ifadelerinin doğruluk payını değerlendirmenin zor olduğu belirtilirken, eğer sözlerinde doğruluk varsa, Rizeliler olarak İsmail Türüt'ün sanat kariyerini destekleyenlerin, sanatçının kendisi olmadığına vurgu yapıldı.

Açıklamanın son bölümünde ise, "Köklerin neredeyse orada çiçek açarsın" sözü hatırlatılarak İsmail Türüt'e sanat hayatında başarılar dileyerek, tepkilerini bu şekilde ifade ettikleri belirtildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —