Tarih: 18.09.2024 09:10

Ortahisar’da Şehitler Anıldı: "Türk Milletinin Evladı Olmanın Onurunu Taşımalıyız"

Facebook Twitter Linked-in

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Trabzon Şubesi tarafından düzenlenen ‘Trabzon Bütün Şehitlerini Anıyor’ adlı anma etkinliğinde yaptığı konuşmada, vatanın birliği ve bütünlüğünün önemini vurguladı. Başkan Kaya, Türk milletinin evladı olmanın onurunu taşımak gerektiğini belirterek, "Birliğimiz daim olduğu sürece hiçbir güç bizi yıkamayacaktır" dedi.

Etkinliğe Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bahittin Murat Yakın, gaziler, şehit yakınları ve Trabzon’daki çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Geçtiğimiz günlerde Irak’ın Kuzeyinde şehit olan Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar’ın babası Ali Yılmaz Ayar ve Maçka şehidi Jandarma Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'in eşi Cemile Gedik de programa iştirak etti.

Anma programı, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran Takımı’nın gösterisi ile başladı. Ardından şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

Başkan Kaya: "Vatanımızın Birliği İçin Kenetlenmeliyiz"

Konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti'nin bütünlüğünü bozmak isteyenlere karşı milletin her zaman birlik içinde olması gerektiğini vurgulayan Başkan Kaya, şehitlerimizin fedakarlıklarının Türk milletinin bağımsızlık ruhunu yansıttığını belirtti. Kaya, “Bugün yurdun bağımsızlığı için canını veren şehitlerimizi anmak üzere bir araya geldik. Türk milleti olarak tarih boyunca bağımsızlığımızı korumayı başardık ve birliğimizi daim kıldık. Birliğimiz olduğu sürece hiçbir güç bizi yıkamaz” ifadelerini kullandı.

16 Eylül 1890’da Şehit Olan Ertuğrul Fırkateyni Şehitleri Anıldı

Programda ayrıca, 16 Eylül 1890’da Japonya’nın Kushimoto açıklarında batan Ertuğrul Firkateyni’nde şehit olan 71’i Trabzonlu 526 askerin de anısı yaşatıldı. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Ahmet Tezcan, “Tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz” diyerek, etkinliğe katılanlara teşekkür etti.

Etkinlik, şehitler için yapılan duaların ardından sona erdi. Protokol üyeleri ve katılımcılara, programın düzenlenmesinde katkı sağlayanlara plaketler takdim edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —