Tarih: 26.09.2024 12:00

Osmaniye’de 1344 hastaya evde sağlık hizmeti veriyor

Facebook Twitter Linked-in

İbrahim EMÜL/ OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Biriminde 1344 hastaya evde sağlık hizmeti veriliyor.

Evde Sağlık Hizmetleri Biriminde görevli Uzman Doktor Öztürk Gürer Tutu, evde bakım hizmetlerinde, diyabet, kalp yetmezliği, inme, Koah, Alzheimer tipi demans gibi ilerleyici hastalıklar, ileri evre kanser hastaları, kalça, diz kırıkları sonrası tedavi ve takip yapılan hastaların öncelikli olarak değerlendirmeye alındığını söyledi. Dr. Tulu, hastalıkları sebebiyle yatağa veya eve bağımlı olan ve yaşlılığı sebebiyle sağlık hizmetine ulaşımda zorluk yaşayan, yaşadığı mekanda evde sağlık hizmeti alma talebinde bulunan ve bu talebi uygun görülen hastaların tıbbi bakımları bütüncül olarak değerlendirilmekte ve sağlanmakta olduğunu ifade etti.

Evde sağlık hizmetleri kapsamında 80 yaş ve üzeri hizmet talep eden tüm vatandaşların faydalandığını söyleyen Tulu, “Ayrıca, kronik hastalığı bulunan ve günlük yaşam aktiviteleri açısından ileri derecede bağımlı olan veya tam bağımlı olan hastalar, hastalığı sebebiyle cihaza bağımlı hastalar, Palyatif bakım hastaları ve tıbbi bakımının evde yapılması uygun olan hastalar, büyük cerrahi operasyonların taburculuğu sonrasında hekimi tarafından evde sağlık hizmeti sunulması uygun görülen hastalar, evde sağlık hizmetlerinden faydalanabilmektedir” dedi.

Öztürk Gürer Tutu, diyabet, kalp yetmezliği, inme, Koah, Alzheimer tipi demans gibi ilerleyici hastalıklar, ileri evre kanser hastaları, kalça, diz kırıkları sonrası tedavi ve takip yapılan hastalar ve ampütasyon sebebiyle tıbbi bakım alan hastaların öncelikli olarak değerlendirmeye alındığının altını çizdi.

Hasta veya yakınlarının, evde sağlık hizmetleri iletişim merkezine ilk başvuruyu yaptıktan sonra başvuru il koordinasyon merkezine yönlendirildiğini anlatan Tutu, “Evde sağlık yönetim sistemi üzerinden hastanın ikametgah adresinin bağlı olduğu evde sağlık hizmetleri birimine hizmet ataması yapılır. Hizmet emri atanan evde sağlık hizmetleri birimi 24 saat içerisinde hasta veya yakın arayarak randevu oluşturur. İlk ziyaret doktorlu ekip tarafından gerçekleştirilir. Hastanın tıbbi ve sosyal bakım ihtiyaçları belirlenir. Bu ihtiyaçlar doğrultusunda ziyaret sıklığı ve tıbbi bakım planı oluşturulur. Osmaniye Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Birimimizde kayıtlı 1344 hastanın tedavi ve izlemleri 8 ekibimizle koordine bir şekilde yürütülmektedir” ifadelerini kullandı. (DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —