Tarih: 28.10.2024 14:24

Osmaniye'de 29 Ekim kutlamaları başladı

Facebook Twitter Linked-in

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE’de, Cumhuriyeti'n kuruluşunun 101'inci yıl dönümü kutlamaları, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ile başladı.

Devlet Bahçeli Meydanı'nda düzenlenen törene, Vali Erdinç Yılmaz, 12’nci Komando Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Burak Yürüten, Belediye Başkanı İbrahim Çenet, AK Parti Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, Cumhuriyet BaşsavcısıUygur Kaan Arısoy, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na Valilik Makamı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törenin devamında Vali Dr. Erdinç Yılmaz şeref defterini imzaladı.

Törende konuşan Vali Yılmaz, milletçe, Cumhuriyet'in 101'inci yıl dönümünü büyük bir kıvanç ve heyecanla kutlamanın onurunu yaşadıklarını söyledi. Vali Yılmaz, "Bu onuru bizlere yaşatan, başta Cumhuriyetimizin kurucusu, Kurtuluş Savaşı'mızın muzaffer komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, istiklal ve istikbal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —