Tarih: 21.10.2024 13:59

Osmaniye’de kız futbol okuluna yoğun ilgi

Facebook Twitter Linked-in

İbrahim EMÜL/ OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE’de, daha çok erkek oyunu olarak görülen futbol, kızlar arasında da büyük ilgi görmeye başladı. Kentte yaklaşık 2 yıl önce açılan kız futbol okulunda şu anda değişik yaş gruplarından 20 kız öğrenci eğitim görüyor.

Son dönemlerde kadınlarında büyük ilgi görmeye başlayan futbola, kız çocuğu sahibi ebeveynlerde çocuklarını bu spora yönlendirmeye başladı. 2 yıl önce Osmaniye’de açılan Kız Futbol Okulu 20 öğrencisiyle geleceğin kız futbolcularını yetiştiriyor. Futbol Antrenörü Taha Ekiz amaçlarının yetenekli kız çocuklarını ortaya çıkarmak olduğunu kaydetti. ‘Kız çocukları futbol oynamaz’ algısının kırıldığını ve ailelerin de kız çocuklarını futbola da yönlendirmeye başladığını aktaran Ekiz, “Kız çocukları her branşta sporu artık rahatlıkla yapabiliyor. Bunlar arasında kızlar arasında pek popüler olmayan futbolda var. Kızlarımızda futbolu çok iyi oynuyorlar. Hatta diyebilirim ki içlerinde erkeklerden daha yetenekli oyuncalar var” diye konuştu.

Kız çocuğu sahibi aileleri futbol okullarına beklediklerini belirten Antrenör Ekiz, “Burada hem spor yapıyor hem de eğleniyoruz. Cumartesi günleri antrenman Pazar günleri de çift kale maç yapıyoruz. Ailelerin burada çocuklarını desteklemesi çok önemli” dedi.

FUTBOL OYNAMAK İSTEYEN KIZ ÇOCUĞUNA BABASINDAN DESTEK

2 kız çocuğu babası eski profesyonel futbolcu Bekir Korkmaz’da 5. sınıfa giden kızının futbola ilgisi olduğunu fark ettiğinde hemen kız futbol okuluna yazdırdığını söyledi. Futbolun kızının fiziksel ve zihinsel gelişimine büyük katkı sağladığını belirten Korkmaz, “Kızım da profesyonel olur mu bilemiyorum. Ama yetenekli olduğunu söyleyebilirim. Burada sağ olsun Taha hocamızla büyük gelişim yakaladık. Daha iyi olacağını düşünüyorum. Onu desteklemeye devam edeceğim” ifadelerini kullandı. (DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —