Tarih: 28.05.2024 11:09

Osmaniye’de oynanan, Oturarak Voleybol Süper Ligi final müsabakaları sona erdi

Facebook Twitter Linked-in

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE’de düzenlenen Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Oturarak Voleybol Süper Ligi final etabı müsabakaları final, üçüncülük ve klasman karşılaşmalarıyla son buldu.

24-27 Mayıs tarihleri arasında oynanan Oturarak Voleybol Süper Lig final müsabakaları kupa ve madalya töreni Tosyalı Spor Salonu'nda yapıldı. Törene Vali Erdinç Yılmaz, Belediye Başkanı İbrahim Çenet, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tolga Nacar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Çebi, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkan Vekili Alper Sedat Aslandaş, TVF Oturarak Voleybol Koordinatörü Onur Hoşnut, TVF Osmaniye İl Temsilcisi Osman Kıbrıslıgil ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Müsabakaların en değerli oyuncusu seçilen Zonguldak Karadeniz Ereğli Belediye Spor Kulübü oyuncusu Mehmet Yılmaz’a ödülünü Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tolga Nacar, 3. olan Karaman İl Özel İdare Spor Kulübü’ne sporcularına kupa ve madalyalarını TVF Oturarak Voleybol Koordinatörü Onur Hoşnut ve TVF Osmaniye İl Temsilcisi Osman Kıbrıslıgil, 2. olan Adana Ayyıldız Engelliler Spor Kulübü sporcularına kupa ve madalyalarını Belediye Başkanı İbrahim Çenet ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Yusuf Çebi takdim etti.

Şampiyon olan Zonguldak Karadeniz Ereğli Belediye Spor Kulübü ise kupa ve madalyalarını Vali Erdinç Yılmaz ve Türkiye Voleybol Federasyonu Başkan Vekili Alper Sedat Aslandaş’dan aldı. Vali Yılmaz müsabakalara katılan tüm sporcuları tebrik ederek, başarılar diledi.

Zonguldak Ereğli Belediyespor Oturarak Voleybol Takımı Antrenörü Adem Çelik, “Zonguldak Ereğli Belediyespor 10 yıldır final oynuyor ve bunun 6’sını biz kazandık, 4 ayrı 3’üncü lig şampiyonluğumuz, 2 Türkiye kupamız var. Voleybol Federasyonuna geçtiğimiz bu ilk senede ilk şampiyonluğu almak bizim için çok önemli, çünkü geçen yılda 100. Yıl şampiyonu olduk. Bu anlamda takımıma, emek verenlere, tüm kulüplere, herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi.

TVF Oturarak Voleybol Koordinatörü Onur Hoşnut ise çok heyecanlı bir final müsabakasının geride bırakıldığını belirterek, “Burada ikinci kez bulunuyoruz. Geçen hafta Türkiye Voleybol Federasyonu Oturarak Voleybol 1. Lig müsabakalarının finalini burada yaptık. Şimdi de süper ligin hem ikinci lig etabını peşinden de Play Off ve final maçlarını oynattık. Final maçlarımız da sonra erdi. Büyük bir çekişmeyle geçen maçta Ereğli takımı şampiyon oldu. Adana Ayyıldız takımıyla oynadılar. Heyecan verici adrenali yüksek bir müsabakayı bitirdik. Osmaniye’ye de çok teşekkür ediyoruz. Harika bir ortamda müsabakalarımızı gerçekleştirdik. Sayın valimiz başta olmak üzere, belediye başkanımız, il müdürümüz hepsi bu organizasyonu sahiplendi ve mükemmel bir şekilde ligimize burada nokta koyduk" dedi.

Onur Hoşnut, TVF Oturarak Voleybol Süper Ligi Final Etabına Türkiye’nin 8 farklı şehrinden10 takımın katıldığını belirleterek, “İlk etabını Karabük’te oynamıştık, ikinci etabında Osmaniye’ye geldik. Bir Karadeniz bir de Çukurova gurubu yapmış olduk ve finali burada noktaladık" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —