Tarih: 10.10.2024 09:55

Osmaniye’de soya hasadı başladı

Facebook Twitter Linked-in

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) – OSMANİYE’de, üretimi her yıl ivme kazanarak artan soyanın hasadına başlandı.

Vali Erdinç Yılmaz’ın katılımıyla merkeze bağlı Yeniköy Köyü’nde soya hasat programı gerçekleştirildi. Programa, Vali Yılmaz ile birlikte İl tarım ve Orman Müdürü Erdem Kolabaş, Şube Müdürü Mehmet Poyrazoğlu, Yeniköy Muhtarı ve çiftçiler katıldı. Biçerdöverle soya hasadı yapan Vali Yılmaz, daha sonra yaptığı açıklamada, Osmaniye’de soya üretiminin her yıl ivme kazanarak arttığını belirtti. Vali Yılmaz, 2023 yılında il genelinde soya ekim alanının 18 bin dekar olduğunu ve 7 bin ton üretim gerçekleştiğini vurguladı. TÜİK 2023 yılı verilerine göre, Osmaniye’nin Türkiye’de üretimde 2. sırada yer aldığını ifade eden Vali Yılmaz, dekara verim ortalamasının ise il genelinde dekar alanda 390 kilo civarında olduğunu söyledi.

Vali Yılmaz, 2024 yılı için il genelinde soya ekim alanının 29 bin dekara ulaşmasının ve üretimin 11 bin 600 ton civarında olmasının tahmin edildiğini belirtti. Yılmaz, Tarım Bakanlığı tarafından 2024 yılında bu proje kapsamında 258 çiftçiye 34 ton soya tohumu dağıtıldığını, projenin yüzde 75’inin hibe olarak 1 milyon 800 Bin TL devlet katkısı ile desteklendiğini ifade etti. Vali Erdinç Yılmaz, projenin Osmaniye merkez ve köyleri, Toprakkale, Kadirli ve Düziçi ilçelerinde soya üretimini artırmak amacıyla uygulandığını ve devletin herzaman çiftçilerin yanında olduğunu vurguladı.

Programın sonunda, Vali Dr. Erdinç Yılmaz ve İl Müdürü Erdem Kolabaş, çiftçilere bol bereketli ve kazançlı bir üretim sezonu dilediler. (DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —