Tarih: 30.09.2024 13:36

Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi Bölgenin İlgi Odağı Oldu

Facebook Twitter Linked-in

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi, bilim ve teknolojiye olan ilgiyi artırma hedefiyle bölge genelinde yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Doğu Karadeniz’in tek bilim merkezi olma özelliği taşıyan merkez, açıldığı günden bu yana hem Trabzon’dan hem de çevre illerden gelen binlerce ziyaretçiyi ağırladı.

Merkezi bugüne kadar toplamda 57 bin 967 kişi ziyaret etti. Bu ziyaretçilerin 36 bin 177’sini öğrenciler, 21 bin 790’ını ise siviller oluşturdu. Özellikle Trabzon ve çevresindeki okullardan yoğun ilgi gören merkeze, 391’i Trabzon ve ilçelerinden, 24’ü ise çevre illerden olmak üzere toplam 415 okul ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretçi sayısına göre Ortahisar ilçesi 162 okulla birinci sırada yer alırken, Akçaabat 107 okulla ikinci sırada bulunuyor. Ayrıca Artvin, Gümüşhane, Rize, Giresun ve Bayburt gibi çevre illerden de birçok okul, bilim merkezini ziyaret etti.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden Açıklama

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, merkezin her yaştan keşfetmeyi ve denemeyi seven misafirlere kapılarını açtığı vurgulandı. Açıklamada, "Bilim ve teknolojiye olan ilgiyi artırmak ve gençlerimizi düşünmeye teşvik etmek bizim en önemli hedefimiz. Bu çalışmalar geleceğimiz için büyük önem arz ediyor. Bilim merkezimiz, geleceğe yön verecek bireylere ilham kaynağı olmaya devam edecek" ifadelerine yer verildi.

Bilim ve teknolojiye ilgi duyan herkesin buluşma noktası olan Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi, bölgedeki eğitim ve kültür hayatına katkı sunmayı sürdürüyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —