Tarih: 25.05.2024 12:38

Pozantı'nın 104. gurur günü

Facebook Twitter Linked-in

Malik GÖDELİNER/POZANTI(Adana), (DHA)- ADANA'nın Pozantı ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 104'üncü yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İlçe Kaymakamı Ekrem Güdek ve Belediye Başkanı Ali Avan'ın Atatürk büstüne çelenk sunumuyla başlayan program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törene Kaymakam Ekrem Güdek, Belediye Başkanı Ali Avan, Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Kutay Umur, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Nuri Dilek, Pozantı Yüksek Okul Müdürü İlkay Şen, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş başkanları ve çok sayıda yöre halkı katıldı. Ardından mehteran takımı eşliğinde şehitliğe kadar yürüyüş yapıldı. Yürüyüş esnasında Kuva-i Milliye temsilcileri ve gaziler ile Samsun' dan gelen içinde Atatürk maketinin bulunduğu 1934 model araç büyük ilgi gördü. Belediye Başkanı Ali Avan, şehitlik anıtına bir buket çiçek bırakırken, tüm şehitler için dualar okundu. Tören alanında devam eden program kapsamında Kaymakam Ekrem Güdek ve Belediye Başkanı Ali Avan, vatandaşların kurtuluş bayramını kutladı. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Başkan Avan, "Bugün, 25 Mayıs. Kahraman Pozantı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşku ile kutluyoruz. Bu anlamlı günde, geçmişin fedakârlıkları ve cesaretiyle geleceğe umutla bakan bir milletin evlatları olmanın onurunu yaşıyoruz. Kahramanlar, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün milli çağrısına kulak vererek, büyük bir azim ve kararlılıkla, bu güzel toprakları işgal eden düşmana karşı durdular. İnanç ve vatan sevgisiyle dolu yürekleri, birlik ve beraberlik ruhu ile güçlendi. O gün, Pozantı'nın cesur insanları, bağımsızlık mücadelesinin en önemli adımlarından birini attı ve bölgemizi düşmana dar ederek, tarihler 25 Mayıs 1920'yi gösterdiğinde geldikleri gibi gitmelerini sağladı. Pozantı’mızın kurtuluşu, sadece bir zafer değil, aynı zamanda büyük bir mirastır. Bu mirası korumak, gelecek nesillere aktarmak ve onların izinde yürümek bizim en büyük görevimizdir" dedi.

2 gün süren kutlama etkinliği kapsamında Adana Büyükşehir Belediyesi bando takımı, Kültür Bakanlığı bando ekibi, Adana Toroslar mehteran takımı, Pozantı Belediyesi tiyatro ekibi, ilçedeki okulların öğrenci grupları birer gösteri sundu, öğrenciler tarafından şiirler okundu. Kutlama kortej geçiş töreniyle sona erdi. (DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —