Tarih: 23.12.2023 18:57

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Tiflis İvane Cavakhişvili Devlet Üniversitesi Arasındaki İşbirliği Güçleniyor

Facebook Twitter Linked-in

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Tiflis İvane Cavakhişvili Devlet Üniversitesi, Erasmus+ KA171 personel hareketlilikleri kapsamında gerçekleşen işbirliğini güçlendirdi.

Gürcistan'dan gelen heyet, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz'ı makamında ziyaret ederek, iki üniversite arasındaki işbirliğinin artırılması için görüş alışverişinde bulundu.

Heyet, daha sonra üniversitenin çay araştırmaları hakkında Çay İhtisaslaşma Koordinatörlüğü'nde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mete Avcı ve çay ihtisas ekibi ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Ardından, Fen Edebiyat Fakültesi Gürcü Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü ziyaret eden heyet, bölüm öğretim elemanları ve öğrencileri ile bir araya geldi.

Gürcistan Tiflis İvane Cavakhişvili Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Jaba Samuşı̇a, Fen Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu Konferans Salonu'nda “20. Yüzyıl Sonu ve 21. Yüzyılın Başlarında Gürcistan Türkiye İlişkileri” konulu bir seminer verdi.

Heyet, daha sonra ortak master ve doktora programı geliştirme ile ilgili İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde düzenlenen toplantıya katıldı.

Toplantıda, hazırlanan taslak üzerinde program ve müfredat geliştirme ile ilgili görüşmeler gerçekleştirildi.

Ziyaretin son gününde, Erasmus Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Yasemin Necmiye Tutar tarafından hazırlanan program kapsamında, Üniversitemiz Klinik Simülasyon Eğitim Merkezi (RSİM) de ziyaret edilerek incelemelerde bulunuldu.

Görüşmelerde, iki üniversite arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimi, ortak araştırma projeleri, ortak lisansüstü programlar gibi konularda işbirliğinin artırılması konusunda fikir birliğine varıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —