Tarih: 11.06.2023 18:53

Rize Fatih Ortaokulu, Türkiye Şampiyonasında Altıncı Oldu

Facebook Twitter Linked-in

Rize il birincisi ve bölge birincisi olarak Türkiye Şampiyonasında yarışan Merkez Fatih Ortaokulu Satranç Takımı, üçüncü ile eş puanlı olmalarına rağmen averajla Türkiye altıncısı oldu.

Mücadeleci öğrenciler Oğulhan Çınar Demir, Kuzey Yıldız, Dolunay Teona Pehlivan, Eray Utku Usta, Gökay Fevzi Vural ve Ahmet Anıl Kaba, oldukça güçlü rakiplerle kıyasıya mücadele ettiler. Bu seviyelere gelmelerinde önemli emekleri olan takım antrenörü Muhammet Ekrem Mağat liderliğindeki takım, büyük bir performans sergiledi.

Kafile başkanı Seval Demir, okul idarecileri, veliler ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün yarışma ortamı sunmasındaki destekleriyle birlikte bu başarı elde edildi. Herkesin katkısı ve emeği, bu gurur verici sonucun gerçekleşmesinde önemli rol oynadı.

Rize Satranç İl Temsilcisi Ersoy Ustaoğlu, şampiyonluğu sadece averajla kaçırdıklarını belirterek gelecek yıl için umut dolu sözler verdi. Ustaoğlu, "Bu sene işareti verdik, seneye o kupa Rize'ye gelecek" dedi.

Rize Fatih Ortaokulu'nun başarısı, ilin satranç alanındaki yeteneklerini bir kez daha kanıtladı. Öğrenciler ve takım antrenörü gelecek turnuvalarda da aynı azim ve kararlılıkla mücadele etmeye devam edecekler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —