Tarih: 07.10.2023 08:18

Rize Hafızlar Derneği, Riho Hafızlık Sınıflarını Restore Etti

Facebook Twitter Linked-in

Rize Merkez Paşa kuyu Mahallesinde 1980 yılında inşa edilen İmam Hatip Ortaokulu binası içerisinde bulunan Hafızlık Proje Sınıfları, bir ay gibi kısa bir sürede titizlikle yürütülen çalışmayla restore edildi.

Restorasyon çalışmaları kapsamında sınıflar boyandı, yeni mobilyalar alındı, ışıklandırma ve ısıtma sistemleri yenilendi. Ayrıca sınıflarda hafızlık eğitimi için gerekli olan tüm materyaller temin edildi.

Restore edilen sınıflar, 53 Hafızlık Hazırlık erkek öğrenci, 33 Hafızlık Hazırlık kız öğrenci, 35 Hafızlık Pekiştirme öğrencisi olmak üzere toplamda 121 öğrenciye hizmet vermeye başladı.

RİHAD Başkanı Kaba: "Amacımız Kur'an ve sünnet çizgisinde örnek şahsiyetler yetişmesini sağlamak"

RİHAD Başkanı Müstekim Kaba, restore edilen sınıfların hayırlı olmasını dileyerek, "Amacımız Kur'an ve sünnet çizgisinde örnek şahsiyetler yetişmesini sağlamaktır. Bu sınıfların hizmete açılması ile birlikte bu hedefimize bir adım daha yaklaşmış olduk. Bu vesile ile bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Rize İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Kuvel: "Rabbimiz burada hayırlı ve İslam'a menfaat sağlayacak evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin"

Rize İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Zeki Kuvel de yapılan restorasyon çalışmasının önemine vurgu yaparak, "Bu sınıfların restore edilmesi ile birlikte öğrencilerimiz daha nezih bir ortamda eğitim görmeye başladı. Bu vesile ile bizlere destek veren RİHAD yönetimine teşekkür ediyorum. Rabbimiz burada hayırlı ve İslam'a menfaat sağlayacak evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin" ifadelerini kullandı.

Hafızlık Proje Sınıfları Ülkemiz için önemli bir katkı

Hafızlık Proje Sınıfları, Kur'an-ı Kerim'i ezberlemek isteyen öğrenciler için önemli bir imkan sunuyor. Bu sınıflarda öğrenciler, alanında uzman hafız öğretmenlerden eğitim alıyor. Hafızlık Proje Sınıfları, ülkemizin geleceğine Kur'an-ı Kerim'i bilen ve yaşayan nesiller yetiştirmek için önemli bir katkı sağlıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —