Tarih: 21.10.2023 18:35

Rize hangi avrupa şehrine benziyor: Çok şaşıracaksınız

Facebook Twitter Linked-in

Parmakla sayılacak kadar az olan ilk yapay zeka motorlarına olan ilgi, derin öğrenme algoritmalarının gelişmesiyle birlikte son bir yılda ciddi anlamda artış gösterdi. Gelişen teknoloji ve bunun yanı sıra bu alandaki farkındalığın artması, yapay zeka motorlarının vatandaşlar tarafından sıklıkla kullanılmaya başlanmasını beraberinde getirdi.


Yapay Zeka ile Türkiye'nin Benzersiz Şehir Karşılaştırmaları
Bir sosyal medya kullanıcısının meraklı sorusu, yapay zeka motorlarının ne kadar kapsamlı ve detaylı bilgiler üretebileceğinin en iyi örneklerinden biri oldu. Kullanıcı, Türkiye'nin şehirlerinin fiziki ve demografik özelliklerine göre en çok hangi Avrupa şehirlerine benzediğini sordu. Yapay zeka sorulan soruyu cevapladı ve Ankara'yı Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye, tatil cenneti Muğla'yı Yunanistan'ın sevilen destinasyonu Rethymno'ya ve Karadeniz'in incisi Rize'yi ise Norveç'in dağlık kenti Bergen'e benzetti.
Yapay zeka motorlarının bu benzersiz karşılaştırmalar yaratma yeteneği, sosyal medyada büyük bir ilgi çekti. Bu ilginç benzetmeler binlerce yorum ve beğeni aldı, paylaşım viral oldu.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —