Tarih: 18.07.2023 00:29

Rize İdare Mahkemesi Başkanı Coduroğlu Hatay’a Atandı

Facebook Twitter Linked-in

 Bu kapsamda, Rize İdare Mahkemesi Başkanı Ergün Coduroğlu'na yeni bir görev verildi. Coduroğlu, HSK Kararnamesi ile Hatay İdare Mahkemesi Başkanlığına atanırken, Rize'ye ise Mardin İdare Mahkemesi Üyesi Mustafa Semih Öztürk’ün ataması yapıldı.

Yapılan bu görev değişiklikleri ile birlikte Rize İdare Mahkemesi yönetiminde önemli değişiklikler yaşandı. Yıllarca Rize İdare Mahkemesi Başkanlığı görevini üstlenen Ergün Coduroğlu, bundan sonra Hatay İdare Mahkemesi Başkanı olarak görevine devam edecek. Coduroğlu'nun başarılı çalışmaları ve deneyimleri nedeniyle bu önemli göreve atanması dikkat çekiyor.

Rize İdare Mahkemesi Başkanlığına atanan yeni isim ise Mardin İdare Mahkemesi Üyesi Mustafa Semih Öztürk oldu. Öztürk, Rize'ye atanarak bu görevdeki yeni sorumluluğuna başlayacak. Yargı camiasında edindiği tecrübe ve bilgi birikimiyle, Rize İdare Mahkemesi'nin çalışmalarına önemli katkılarda bulunması bekleniyor.

Aynı kararnameyle Rize İdare Mahkemesi Üyesi Hasan Bay'ın Edirne İdare Mahkemesi Üyeliğine, İstanbul İdare Mahkemesi Üyesi İhsan Murat Uysal'ın ise Rize İdare Mahkemesi Üyeliğine atanması da yer aldı. Bu görev değişiklikleriyle, ülkemizin farklı bölgelerindeki idari mahkemelerin yönetim kadrolarında önemli düzenlemeler yapıldı.

Yargı sisteminin etkin ve verimli işleyişi için yapılan bu atamaların, adaletin sağlanması adına olumlu sonuçlar doğurması umuluyor. Rize İdare Mahkemesi Başkanı Coduroğlu'nun Hatay İdare Mahkemesi Başkanlığına atanmasıyla birlikte, ilgili bölgelerdeki idari yargının işleyişi ve hızı da artması bekleniyor.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —