Tarih: 13.11.2023 12:56

Rize İl Genel Meclisi Kasım Toplantılarına Devam Etti

Facebook Twitter Linked-in

Başkan Sabit Karafazlı başkanlığındaki toplantıda, gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Toplantının ardından İnşaat Yüksek Mühendisi Mustafa Babal, ülke genelinde yapılan dere ıslah çalışmaları hakkında meclis üyelerine bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

Sunumda, dere ıslah çalışmalarının önemi, yapılan çalışmalarda kullanılan yöntemler ve çalışmalardan elde edilen sonuçlar hakkında bilgi verildi.

Meclis Başkanı Sabit Karafazlı, toplantıya katılımları ve mecliste yaptıkları bilgilendirici sunumlarda dolayı İnşaat Yüksek Mühendisi Mustafa Babal'a teşekkür etti.

Babanl: "Drenaj Çalışmaları, Afetlerin Önlenmesi İçin Önemli"

Sunumda konuşan İnşaat Yüksek Mühendisi Mustafa Babal, dere ıslah çalışmalarının afetlerin önlenmesi için önemli olduğunu söyledi. Babal, "Drenaj çalışmaları, sel ve taşkın gibi afetlerin önlenmesine önemli katkı sağlıyor. Bu çalışmalar sayesinde, afetlerin neden olduğu can ve mal kayıpları azaltılabiliyor" dedi.

Babal, Türkiye'de yapılan dere ıslah çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Babal, "Ülkemizde, dere ıslah çalışmaları kapsamında önemli çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalarda, çeşitli yöntemler kullanılıyor. Bu yöntemlerden bazıları, dere yataklarının genişletilmesi, dere yataklarının derinleştirilmesi ve dere yataklarına menfez ve köprü gibi yapıların inşa edilmesi" dedi.

Babal, Rize'de de dere ıslah çalışmaları yapıldığını belirterek, "Rize'de, dere ıslah çalışmaları kapsamında önemli yatırımlar yapılıyor. Bu çalışmalar sayesinde, ilimizdeki afet riskinin azaltılması hedefleniyor" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —