Tarih: 01.06.2023 14:17

Rize İl Müftülüğü Vekâletle Kurban Organizasyonu Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi

Facebook Twitter Linked-in

Rize İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğiyle gerçekleştirilen "2023 Yılı Vekâletle Kurban Organizasyonu" kapsamında bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantı, Rize Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi ve İlçe Müftüsü Recep Şahan da katılımcılar arasındaydı.

Toplantı, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Naci Çakmakçı'nın açış konuşmasıyla başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin, kürsüye gelerek Türkiye Diyanet Vakfı'nın 1993 yılından bu yana Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte vekâlet yoluyla kurban kesim programları düzenlediğini belirtti. Ayrıca, bu yılın öncelikli olarak deprem bölgesindeki yurt içi kurban bağışlarına yönelik olduğunu vurguladı.

Genel Müdür Bilgin, vekaletle kurban programının amacı, hedefi, kurbanın satın alınması, kurban fiyatlarının belirlenmesi, bağışların kabul edilmesi, bağış yöntemleri, kesim ve dağıtım yapılacak ülke ve bölgelerin belirlenmesi, kurban kesimi ve dağıtımı sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Organizasyonun her aşamasının titizlikle takip edildiğini vurgulayan Bilgin, kurban ibadetinin derin bir kulluk bilinciyle gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti.

Mehmet Bilgin, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın kurban ibadetinin yerine getirilmesi, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmaya katkı sağlama, yardıma muhtaç insanlara bayram sevinci yaşatma gibi amaç ve hedeflerle büyük bir özveriyle çalıştığını ifade etti. Aynı zamanda, müftüler, vaizler, imam-hatip ve müezzin-kayyımlar ile Kur'an kursu öğreticileri gibi Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapan tüm personellere teşekkürlerini iletti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —