Tarih: 14.09.2023 12:24

Rize Özel İdaresi'nden Dolandırıcılık Uyarısı

Facebook Twitter Linked-in

İl Özel İdaresi'nden yapılan açıklamada, "Rize İl Özel İdaresi'nin kurumsal kimliği ve üst düzey yöneticilerinin adlarını kullanarak, kimliği belirsiz kişiler tarafından bazı muhtar ve vatandaşlarımızı telefon ile aramak suretiyle, yürütmekte olduğumuz işler için para talep edildiği bilgisi İdaremize ulaşmıştır. İdaremizin böyle bir uygulaması söz konusu değildir.

Dolandırıcılık yöntemi olduğunu değerlendirdiğimiz bu ve buna benzer taleplere kesinlikle itibar edilmemesini ve böyle bir durumla karşılaşılması halinde Rize İl Özel İdaresi'ne bilgi verilmesini önemle rica ederiz" denildi.

Açıklamada, dolandırıcıların genellikle kurumsal kimlik ve üst düzey yöneticilerin adlarını kullanarak vatandaşları aradıkları, yürüttükleri işler için para talep ettikleri belirtildi. Vatandaşların bu tür taleplere itibar etmemesi ve böyle bir durumla karşılaşılması halinde Rize İl Özel İdaresi'ne bilgi vermesi istendi.

Emniyetten de uyarı

Rize İl Emniyet Müdürlüğü de dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyardı. Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Son zamanlarda kurum ve kuruluşlar adına telefonla aranan vatandaşlarımızdan para talep edildiğine dair şikayetler gelmektedir. Bu tür dolandırıcılara itibar edilmemesi ve para talep edilmesi halinde en yakın polis veya jandarma karakoluna bilgi verilmesi önemle rica olunur" denildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —