Tarih: 22.10.2024 07:39

Rize Yaylalarında Mahsur Kalan Vatandaşlar Kurtarıldı

Facebook Twitter Linked-in

Rize’nin yüksek kesimlerinde etkili olan yoğun kar yağışı, Ardeşen, Güneysu, İkizdere ve Çamlıhemşin ilçelerindeki yaylalarda zor anlar yaşanmasına neden oldu. Bazı yaylalarda kar kalınlığı 50 santimetreyi aşarken, bölgeye ulaşım büyük ölçüde engellendi. Yoğun kar yağışı nedeniyle Sırt, Zizeni, Nolaşkar, Handüzü, Kandemirler, Cimil, Çağrankaya ve Gito yaylalarında mahsur kalan vatandaşlar için acil müdahale ekipleri harekete geçti.

Rize İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler, karla mücadele çalışmaları sonrasında yaylalara ulaşarak mahsur kalan vatandaşları güvenli bölgelere tahliye etmeyi başardı. Ekiplerin yoğun çabaları sonucunda tüm vatandaşlar sağ salim kurtarılırken, kar yağışının devam ettiği bölgelerde ulaşımın aksamaması için çalışmalar sürüyor.

Rize’nin yaylalarını beyaz örtüyle kaplayan bu kar yağışı, bölgedeki vatandaşlara zorlu anlar yaşatırken, hızlı müdahale ile olası bir felaketin önüne geçilmiş oldu. Yetkililer, kar yağışının devam etmesi durumunda yolların açık tutulması için önlemlerin artırılacağını belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —