Tarih: 27.09.2023 21:55

Rize'de ÇEDES Projesi Tanıtıldı

Facebook Twitter Linked-in

Haber:Dilek ONAY CAN


Rize Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, il genelinde görev yapan Din Kültürü Ahlak Bilgisi ve Meslek Dersleri öğretmenleri ile Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) Projesi tanıtım ve bilgilendirme toplantısında bir araya geldi.
Rize Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantı, Hafız öğrencimiz Abdullah Karali'nin Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi yaptığı konuşmada, 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında il genelinde yapılacak çalışmalardan bahsetti.
Eğitimci-Yazar Dursun Ali Taşçı'nın konuşmacı olarak katıldığı programda kendisine günün anısına hediye takdiminde bulunuldu. Söyleşi sonrası verilen kısa aranın ardından Din Öğretimin birimi sorumlusu Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Eyüp Furtuna tarafından ÇEDES Projesi hakkında katılımcılara sunum yapıldı.
Sunumda, projenin amacı, hedefleri, içeriği ve uygulama aşamaları hakkında bilgi verildi. Projenin, öğrencilerin çevreye duyarlı olmalarını, değerlerine sahip çıkmalarını ve sorumluluk bilincini geliştirmelerini amaçladığı belirtildi.
Toplantıya, Rize İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Din Öğretimi Şube Müdürü Eyüp Furtuna, Din Kültürü Ahlak Bilgisi ve Meslek Dersleri öğretmenleri ile öğrenciler katıldı.
Projenin Amacı
ÇEDES Projesi, öğrencilerin çevreye duyarlı olmalarını, değerlerine sahip çıkmalarını ve sorumluluk bilincini geliştirmelerini amaçlayan bir projedir. Projenin hedefleri şunlardır:
• Öğrencilerin çevreye karşı duyarlılığını artırmak,
• Öğrencilerin değerlerine sahip çıkmalarını sağlamak,
• Öğrencilerin sorumluluk bilincini geliştirmek,
• Öğrencilerin çevre ve değerler konusunda farkındalık kazanmalarını sağlamak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —