Tarih: 18.08.2023 15:02

Rize'de Cezaevinden Kaçan Firari Mahkum Yakalandı

Facebook Twitter Linked-in

Rize'nin Kalkandere ilçesinde bulunan cezaevinden kaçan ve üzerinde 12 yıl 25 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari mahkum, güvenlik güçlerinin başarılı operasyonuyla yakalandı.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 15 Ağustos tarihinde Kalkandere Ceza İnfaz Kurumu'ndan firar ettiği belirtilen E.K. isimli suçlunun izini sürdü. Firari mahkumun saklandığı yerin tespit edilmesi üzerine, 18 Ağustos tarihinde etkili bir operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsamında firari mahkumun yanında bulunan 2 kişi, "Suçluyu Kayırma" suçundan dolayı gözaltına alındı ve gerekli adli işlemler başlatıldı.

Rize Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "İlimizde huzur ve güven ortamının devamı, suç ve suçluyla mücadele adına çalışmalarımız kararlılıkla devam etmektedir." denildi.

Firari mahkumun cezaevinden kaçışı ve yakalanmasıyla ilgili olarak güvenlik güçlerinin başarılı operasyonu, ilçede adalete olan güveni artırdı. Olayın ardından bölgede huzur ve güvenin devamı için çalışmaların sürdürüleceği belirtildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —