Tarih: 04.12.2023 14:29

Rize'de Dev Proje - 1800 Konut Yapılacak

Facebook Twitter Linked-in

Karadeniz'de bugüne kadar yapılan en büyük kentsel dönüşüm projesi olma özelliği taşıyan Rize'nin Derepazarı ilçesindeki Eriklimanı Mahallesi'nde bulunan dönüşüm projesi için imza töreni düzenlendi.

Yapılan açıklamaya göre vatandaşların yıllardır beklediği ve uzun zamandır titizlikle üzerinde çalışılan projede son viraja girildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının onayıyla ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karar; Rize'nin Derepazarı ilçesindeki Eriklimanı Mahallesi'nde bulunan bazı bölgelerin kentsel dönüşüm ve proje geliştirme alanı olarak ilan edilmesini kapsıyor.

Alınan kararın ardından çalışmalarını hızlandıran Derepazarı Belediyesi, gayrimenkul sektörünün öncü şirketleri arasında yer alan Helmann ile iş birliğine gitti.

1800'e yakın bağımsız bölümün yer aldığı projede konut, villa ve iş yerleri bulunuyor. Derepazarı Belediyesi'nde düzenlenen törende, Belediye Başkanı Selim Metin ile Helmann Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün kentsel dönüşüm projesi için imza attı.

Bölgede 500'e yakın konut ve arsalar bulunuyof. 1500 ile 2 bin arasında konut, villa ve dükkanın yapılacağı biliniyor. Projede sosyal tesisler, camii, kültür merkezi, spor salonu, park ve bahçeleriyle çok kapsamlı bir projenin hayata geçirilecek. İmzaları atılan projenin en kısa sürede temelinin atılması planlanıyor. 

- 1662 adet konut yapılacak

Helmann Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün projeye dair şu bilgileri vedi; “Proje kapsamında 1662'si konut olmak üzere toplamda 1800'e yakın bağımsız bölüm inşa edeceğiz. 4 farklı adada 1+1'den 3+1'e kadar farklı büyüklüklerdeki konut, villa ve ticari ünitelerden oluşan projemizin toplam 147 bin 210 metrekare inşaat alanı bulunuyor. Farklı etaplar halinde gerçekleştirilecek projenin inşaatına kısa sürede başlamak istiyoruz. Bu kapsamda belediyemizden hak sahipleri ile son anlaşmalarını tamamlamasını bekliyoruz. Anlaşmaların tamamlanması, hak sahipleri ile sürecin eksiksiz olarak yürütülmesinin ardından proje uygulamaya geçecektir. Maddi değeri çok yüksek bu projemiz Karadeniz Bölgesi'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi. Türkiye'de de sayılı projeler arasında yer alıyor. Alnımızın akıyla bu projeyi hayata geçireceğimize ve burada başarılı olacağımıza inanıyorum.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —