Tarih: 03.08.2024 16:13

Rize’de gıda denetimi yapan ekibe saldırı

Facebook Twitter Linked-in

Rize’de bir işletmede gıda denetimi yapan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda ve yem şube müdürlügü personelleri  Gıda Mühendisi Gül Tuğçe Alkayın ve Veteriner Hekim Murat Bilal işyeri sahibinin saldırısına uğrayarak darp edildi. Personeller saldırı sonrası hastaneye giderek darp raporu aldı. Olayla ilgili adli ve hukuki süreç başlatıldı.


Rize il Tarım ve Orman  Müdürü Murat Genç olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek kınama mesajı yayımladı.Müdür Genç Mesajında;” İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli personellerimiz 02.08.2024 tarihinde vatandaşlarımızın daha güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşabilmeleri için yapılan gıda denetimleri sırasında gittikleri işletmede işletme sahibi tarafından saldırıya uğramış ve hastaneden darp raporu almışlardır. Konu adli makamlarca takip edilmektedir”dedi.


Öte yandan Türk Tarım Orman-Sen Genel Baskanı Ahmet Demirci’de  saldırıyı kınayarak bir mesaj yayınladı.Demirci mesajında sunları kaydetti: Rize Il Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü personellerimiz Gıda Mühendisi Gül Tuğçe ALKAYIN ve Veteriner Hekim Murat BILAL, vatandaşlarımızın daha güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşabilmeleri adına yapılan GIDA DENETİMLERİ sırasında saldırıya uğramışlardır. Saldırganların bir an önce yargı önüne çıkarılarak cezalandırılması sürecinin takipçisi olacağımızı beyan ederiz. Bununla beraber, caydırıcı ve önleyici bir “Kamuda Şiddet” yasasının Tarım ve Orman hizmet kolumuz çalışanlarını da kapsayacak şekilde bir an önce çıkarılarak yasalaşmasının önceliğimiz ve haklı talebimiz olduğunu kamuoyunun bilgisine sunarız.
Saldırıyı yapanları şiddetle, nefretle ve esefle kınıyoruz”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —