Tarih: 07.06.2023 13:33

Rize'de hacı adayları Kutsal topraklara uğurlandı

Facebook Twitter Linked-in

Rize'de hac ibadetini gerçekleştirmek üzere kutsal topraklara gidecek hacı adayları sevinç gözyaşları içinde uğurlandı. 273 kişilik kafile, yakınlarıyla birlikte 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'na gelerek vedalaşma törenine katıldı.

Hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları, kalabalık bir grup tarafından karşılandı. Rize'nin yoğun ilgisiyle birlikte gerçekleşen vedalaşma töreninde, duygusal anlar yaşandı. Hacı adayları yakınlarıyla vedalaşırken, dualar eşliğinde uğurlandı. Mutluluktan gözyaşlarına boğulan hacı adayları, dualarla desteklendi.

Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı, yılın ikinci hac kafilesini uğurladıklarını ifade ederek, "Bugün Rize şehir meydanındayız. 273 hacı adayımızı mübarek beldelere yolcu ediyoruz. Toplamda bu yıl ilimizden 506 hacı adayımız kutsal topraklara gidecek. Bugün hacı adaylarımızı muhteşem bir kalabalıkla uğurluyoruz" dedi.

11 yıldır bu anı bekleyen Aydın Aslan, heyecanını şu sözlerle dile getirdi: "11 senedir bekliyoruz. Anlatılmaz bir duygu. Rabbim herkese gitmeyi nasip eylesin. Genç yaşta oraya gitmek çok daha iyidir. Heyecanlandık. O anki duygularım anlatılmaz. Ailemizle birlikte buradayız. Muhteşem bir deneyim."

Kuran'ın ilk çıktığı andaki duyguların tarif edilemez olduğunu söyleyen Murat Uzun, eşiyle birlikte hacca gidecek olmanın mutluluğunu paylaştı. Uzun, "Hac görevini Allah'ım en iyi şekilde bize nasip etsin. Dönmemizi ve ailemize kavuşmayı nasip etsin. Eşimle beraber çok şanslıyız. Bu duyguyu ifade edemeyiz" diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —