Tarih: 30.06.2024 21:16

Rize'de Pazar Günleri Fırınlar Kapalı mı Olacak? Nöbetçi Fırın Uygulaması Mı Geliyor?

Facebook Twitter Linked-in

Yıllardır Rize Merkez'de faaliyet gösteren 150'ye yakın fırında çalışan hamurcu ve pişirici ustaları, Pazar günlerinin kendi tatil hakları olduğunu savunarak işverene başvurdu. Bu durum, fırınların Pazar günleri ekmek üretmemeleri ve satmamaları ihtimalini beraberinde getiriyor.

Konuyla ilgili henüz net bir açıklama yapılmadı, ancak işçilerin taleplerinin kabul edilmesi halinde Rize'de Eczacılar ve Noterler gibi Nöbetçi Fırın uygulamasının devreye girmesi bekleniyor.

Fırınların Pazar günleri kapalı olması halinde halk ekmek satış büfelerinde ekmek bulmak mümkün olacak. Rize'de şu anda 250 gr ekmek fırınlarda 12,5 liraya, Halk Ekmek büfelerinde ise 10 liradan satılıyor.

Rize'nin duayen fırıncılarından M.A.Ş., konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Bu konudaki görüşmelerimiz devam ediyor. Her iki taraf da kendi açısından haklı. Umarım olumlu bir sonuç elde edebiliriz. Fırınlarımız Pazar günleri üretim yapmazsa tüketicilerimiz mağdur olabilir."

Pazar günleri Rize'de ekmek bulup bulamayacağımız ve nöbetçi fırın uygulamasının devreye girip girmeyeceği önümüzdeki günlerde belli olacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —