Tarih: 10.09.2024 09:57

Rize'de Riskli Dereler İçin DSİ'den Kapsamlı Etüt Çalışması

Facebook Twitter Linked-in

Rize'de, yağışların yoğunluğu nedeniyle risk altında bulunan dere yataklarına yönelik arazi çalışmaları gerçekleştirildi. Devlet Su İşleri (DSİ) 22. Bölge Müdürü Fatih Kişi, Rize'nin Merkez ilçesinde ve Çayeli ilçesinde çeşitli ziyaretler yaparak bölgedeki dere yataklarının durumu hakkında incelemelerde bulundu.

Bölge Müdürü Kişi, ilk olarak Rize'nin Kendirli Belde Belediye Başkanı Alaettin Serdar'ı makamında ziyaret etti. Görüşmenin ardından Kişi, bölgedeki riskli dereler için arazide etüt çalışmaları yaparak Başkan Serdar ve belde sakinlerinin taleplerini yerinde değerlendirdi.

Çalışmalar Çayeli ilçesinde de devam etti. Çayeli Büyükköy Belediye Başkanı Hamza Saruhan ile bir araya gelen Kişi, bölgedeki risk oluşturan derelere yönelik planlanan yatırımları Başkan Saruhan ile birlikte değerlendirdi.

Son olarak Çayeli Sanayi Sitesi Başkanı Kadir Sırtlı ve yönetim kurulu üyelerini de ziyaret eden DSİ Bölge Müdürü, sanayi sitesindeki talepleri dinleyerek incelemelerde bulundu.

Bu incelemelerde DSİ Rize Şube Müdürü Kasım Kazdal ve mühendis personel de Bölge Müdürü Fatih Kişi'ye eşlik etti. DSİ'nin bu çalışmaları, bölgedeki su taşkınlarına karşı alınacak önlemleri hızlandırmayı hedefliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —