Tarih: 13.12.2023 17:49

Rize'de Satranççılara Yeni Salon

Facebook Twitter Linked-in

Rize Satranç İl Temsilcisi Abdullah Kaya, yaptığı açıklamada, mevcut sporcu potansiyeliyle artık daha büyük ve sabit bir satranç salonuna ihtiyaç duyduklarını belirterek, bu talebini 10 Ekim'de düzenlenen Okul Sporları Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı'nda Rize Valisi İhsan Selim Baydaş'a ilettiğini söyledi.

Vali Baydaş'ın talimatlarıyla derhal yer tespiti çalışmalarına başladıklarını ifade eden Kaya, "İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde mevcut Kokteyl Salonu'nun turnuvalarımız için uygun olacağını kararlaştırdık. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile mutabık kaldık. Ardından resmi yazışma süreci başladı. Adım adım sürecin her anını takip ettik ve sonuca ulaştık. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın onayıyla etkinlik takvimimizde yer alan turnuvalarımız süresince söz konusu salonun federasyonumuza yıllık olarak tahsisi sağlandı. Artık turnuvalarımızı İsmail Kahraman Kültür Merkezi 2. katta yer alan Kokteyl Salonu'nda gerçekleştireceğiz." dedi.

Kaya, salonun tahsisi sürecinde emeği geçen başta Vali Baydaş olmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı'na, Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü Esra Alemdaroğlu'na, Federasyon Başkanı Gülkız Tulay'a, Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız'a ve süreçteki kurum çalışanlarına teşekkür etti.

Yeni salonun Rize'de satranç sporunun gelişmesine önemli katkılar sağlayacağını belirten Kaya, "Bu salonda daha büyük ve nitelikli turnuvalar düzenleme imkanı bulacağız. Bu da sporcularımızın daha iyi şartlarda yetişmesine ve başarılarının artmasına yardımcı olacaktır." diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —