Tarih: 04.01.2024 09:42

Rize’de Son Afetlerin Hasarları Değerlendirildi

Facebook Twitter Linked-in

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş başkanlığında, Rize’de yaşanan son afetlerin yol açtığı altyapı ve üstyapı hasarlarının değerlendirildiği bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Trabzon XI. Bölge Müdürü İhsan Gümrükçü, Rize İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, Rize İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Sarı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Trabzon XI. Bölge Müdür Yardımcısı Bilal Timur ve Başmühendisi Akif Karanis katıldı.

Toplantıda, afetlerin etkilediği bölgelerde meydana gelen altyapı ve üst yapı hasarlarının değerlendirilerek acil iyileştirme çalışmalarının ele alındığı belirtildi.Afetlerin yol açtığı hasarların tespiti ve giderilmesi için yürütülen çalışmaların hız kesmeden devam ettiği vurgulanan toplantıda, özellikle afet sonrası yeniden yapılanma ve güçlendirme çabalarıyla ilgili stratejilerin belirlenmesi için detaylı görüşmeler gerçekleştirildiği kaydedildi.

Toplantıda ayrıca, devam etmekte olan projelerin ilerleyişi ve bölgedeki planlanan yatırımların önemi üzerinde duruldu.

Vali Baydaş, toplantının ardından yaptığı açıklamada, afetlerin yol açtığı hasarların giderilmesi için tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte koordineli bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

Baydaş, “Afetlerin ardından bölgede acil iyileştirme çalışmaları başlattık. Bu çalışmaların yanı sıra, afet sonrası yeniden yapılanma ve güçlendirme çabalarıyla ilgili stratejilerimizi de belirlemek için çalışıyoruz. Bu kapsamda bugün gerçekleştirdiğimiz toplantıda, ilgili kurum ve kuruluşlarla birlikte önemli değerlendirmeler yaptık. Çalışmalarımızı, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini en üst düzeyde sağlamak için sürdüreceğiz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —