Tarih: 25.09.2023 10:34

Rize'de yardım kolileri davası beraatla sonuçlandı

Facebook Twitter Linked-in

Sedat Peker'in geçen ramazan ayında Trabzon ve Rize'ye gönderdiği yardım kolileri nedeniyle Rize'de 10 kişi 2 Nisan 2022 tarihinde gözaltına alınmıştı. İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan 10 kişi arasında bulunan Yılmaz Günay, Erkan Saymazlar ve Hüseyin Yılmaz hakkında ise Rize 2. Asliye Mahkemesi'nde dava açılmıştı.

İddianamede, yardım kolilerini dağıtan Yılmaz Günay ve Erkan Saymazlar ile koli dağıtımını haberleştiren gazeteci Hüseyin Yılmaz'ın "örgüte bile"rek ve isteyerek yardım etmek" suçundan cezalandırılması istenmişti. Mahkeme ise bu suçların ağır ceza mahkemesinin alanına girdiğini belirterek 3 ismin Rize Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına karar vermişti.

Yargılamayı yapan mahkeme, 3 sanığın da suçsuz olduğuna kanaat getirerek beraat kararı verdi.

Mahkeme kararında, sanıkların yardım kolilerini dağıtırken herhangi bir örgütsel amaç gütmedikleri, sadece ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım etmek istediklerine kanaat getirildi.

Kararı değerlendiren sanık avukatları, müvekkillerinin suçsuzluğunun ortaya çıkmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek, kararın hukuka uygun olduğunu söylediler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —