Tarih: 30.08.2024 11:12

Rize'den Çay Üreticilerine Destek Çağrısı: Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Ensar Özçelik Konuştu

Facebook Twitter Linked-in

Özçelik, ikinci sürgünde yaşanan kota uygulamaları nedeniyle, özel sektör firmalarının yaş çayı 12 TL'ye alarak fırsatçılık yaptığını belirtti ve üreticilerin 3. sürgünde bu duruma mahkum edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Özçelik, "Vatandaşın mağduriyetini araştırıyoruz. Özellikle, vatandaşı zor duruma sokan firmalar da Maliye Bakanlığı tarafından incelenmeli. Yeni göreve başlayan bakanımızla birlikte vergi sistemi ve birçok sektörün detaylıca araştırıldığını biliyoruz. Rize'den sesleniyoruz: Sayın Bakan, 12 TL'ye yaş çay alan firmalar da mercek altına alınsın," dedi.

Salarha bölgesinde bir üreticinin düşük fiyatlar nedeniyle maliyetini karşılayamayarak çayını dalında bıraktığını aktaran Özçelik, "Bu tablo sürdürülebilir değil. Sistemi düzeltmezsek bu yolun sonu uçurum," diyerek durumun ciddiyetine dikkat çekti.

Devletin belirlediği kotanın önemine de vurgu yapan Özçelik, "Üreticilerimiz öncelikle kotalarını doldurmalı, çay kesme konusunda acele etmemeleri kendi yararlarına olacaktır," dedi. Ayrıca, yürütme ve yasama yetkisinin ellerinde olmasına rağmen, vatandaşın mağduriyetine engel olacak kanunların çıkarılmadığını belirterek, "Bu şekilde devam ederse, bu sorunlar çözülmeyecek gibi görünüyor. Pansuman tedbirlerle bu işi çözemezsiniz," şeklinde konuştu.

Özçelik, çay üreticilerinin yaşadığı sorunların bir an önce çözülmesi gerektiğini belirterek yetkililere çağrıda bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —