Tarih: 01.09.2023 11:29

Rizeli Balıkçılar, Yeni Sezon İçin 'Vira Bismillah' Dedi

Facebook Twitter Linked-in

Rize'de av yasağının sona ermesiyle birlikte, balıkçılar heyecanla denizlere açıldı. 2023 balık avı sezonunun başlamasıyla birlikte Rize'nin limanları, coşku dolu anlara sahne oldu. Balıkçılar, yeni sezonun açılışını kutlamak amacıyla havai fişekler ve meşalelerle denizi aydınlattılar.

1 Eylül itibariyle Türkiye genelinde av yasağının sona ermesi, Rize'deki balıkçıları da heyecanlandırdı. Sabahın erken saatlerinde limanlara akın eden balıkçılar, teknelerini denize indirdi ve bir yeni sezonun başladığını müjdeledi. İstavrit avı ile başlayan yeni sezon, balıkçılar arasında olumlu bir başlangıç yaparken, palamut avının ise henüz beklenen düzeyde gerçekleşmediği bildirildi.

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, av yasağının sona ermesi nedeniyle düzenlenen törene katılarak bir konuşma yaptı. Vali Baydaş, "Rabbim hayırlı bereketli kazançlar nasip etsin. Kazasız belasız bir sezon nasip etsin. İnşallah bereketle bollukla hem ailelerinin ekonomisine hem şehrimizin ekonomisine hem de ülkemiz ekonomisine katkıda bulunsunlar. Bugün Türkiye'nin her yerinde deniz kenarlarında sezon başlangıcı yapılıyor. Biz de şehrimiz olarak Pazar’ımızda gerçekleştiriyoruz. Hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ben de kazasız belasız bir sezon için 'vira bismillah' diyorum" şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —