Tarih: 31.05.2023 10:53

Rize’li Halk Müziği Sanatçısı Emin Yağcı Vefat Etti

Facebook Twitter Linked-in

Rize'nin sevilen halk müziği sanatçılarından Emin Yağcı, 59 yaşında kanser tedavisi gördüğü süreçte hayatını kaybetti. Türk Halk Müziği ve Tulum Sanatçısı olan Yağcı'nın vefat haberi, sanat dünyasında ve Rize'de büyük üzüntü yarattı.

Karadeniz Müziği'nin öncülerinden olan Emin Yağcı, 1979 yılında resmi müzisyenlik sınavını kazanarak müzik hayatına adım attı. Türkiye'nin ilk ve tek kadrolu tulum sanatçısı unvanını elde eden Yağcı, halen Kültür Bakanlığı Türk Halk Müziği Sanatçısı olarak görev yapmaktaydı.

1990 yılında TRT tarafından düzenlenen yılın derleyicisi ve en iyi türküsü ödüllerine layık görülen Emin Yağcı, 1993-1994 yıllarında "Oy Meruşe Meruşe" adlı albümüyle ilk çalışmasını gerçekleştirdi. Bu albümdeki birçok eser kendisine aitti. Yağcı'nın eserleri, Hemşinli sanatçılar tarafından da kullanılmış olup, kendine özgü tarzıyla Hemşin aksanının öncülüğünü yapmıştır. Karadeniz yöresinden birçok eseri TRT'ye ve Türk Halk Müziği repertuvarına kazandıran sanatçı, Kültür Bakanlığı bünyesinde Türkiye'yi bir sanat elçisi olarak temsil etmek amacıyla birçok ülkeye topluluk konserleri, mini resital ve şovlar düzenledi. Avrupa, Amerika, Meksika, Kanada, Çin, Hindistan, Güney Kore, Endonezya, Malezya, Singapur, Gürcistan ve Türkmenistan gibi ülkelerde konserler verdi.

Emin Yağcı, Rize'nin sevilen sanatçılarından biriydi ve çeşitli hastanelerde görev yapan akrabaları bulunuyordu. Sanatçının cenazesi, Perşembe günü Çayeli'nin Kestanelik köyünde öğlen namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından aile mezarlığına defnedilecek. Emin Yağcı'nın vefatıyla birlikte, Yağcı ailesine başsağlığı diliyoruz. Allah rahmet eylesin.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —