Tarih: 25.05.2023 10:12

RİZELİ MÜDÜR BİLAL EKŞİ MÜJDEYİ VERDİ!

Facebook Twitter Linked-in

Türk Hava Yolları'nın (THY) Rizeli Genel Müdürü Bilal Ekşi, önümüzdeki 10 yıl içinde filolarını 813 uçakla genişleteceklerini duyurdu. Bu gelişmenin müjdesini veren Ekşi, THY'nin tamamen iştiraki olan Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim ve Havalimanı İşletme A.Ş. (TAFA) ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) arasında 20 adet tek motorlu pilot eğitim uçağı için anlaşma imzalandığını açıkladı.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye büyüyor, THY yüksekten uçuyor. Önümüzdeki 10 yıl içinde 813 uçağa çıkacağız. 10 yılda 11 bin yeni pilota ihtiyacımız olacak. Eğitim uçağımız Türkiye'de üretilecek. TUSAȘ ile 20+ eğitim uçağının Türkiye'de üretilmesi için anlaşma imzaladık. Hayırlı olsun" dedi.

TUSAŞ Genel Müdürü Rizeli Temel Kotil ise yaptığı açıklamada, Türk Hava Yolları ile imzalanan anlaşmanın devlet ve millete hayırlı olmasını diledi. Kotil, bu önemli adımın, yüksek sayıda pilot ihtiyacını karşılamada önemli bir rol oynayacağını belirtti.

THY'nin planladığı uçak filosunun genişlemesi ve eğitim uçağı anlaşması, Türkiye'nin bayrak taşıyıcısı olan THY'nin büyüme stratejisinin bir parçası olarak öne çıkıyor. Bu gelişmeler, Türk sivil havacılığının güçlenmesi ve ülkenin havacılık sektöründeki potansiyelinin artması açısından önem taşıyor.

HABER: DERYA ÇATAN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —